Matematică, întrebare adresată de 12345643, 8 ani în urmă

Va rog repede dau coroana!!!!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de xsally
0

Explicație pas cu pas:

ABCDEF este un hexagon :)


12345643: Buna, stiu ca ABCDEF trebuie sa fie neaparat un hexagon. Eu am nevoie de demonstratia care arata ca este un hexagon. Multumesc oricum pentru raspuns :)
xsally: am facut si demonstratia,doar ca nu mai pot pune si un atasament.Deci... in acele romburi,unghiurile ascutite au 60 grade iar cele obtuze 120.Contruiesti bisectoarea OB si OE iar unghiurile BOA,AOB,FOE si OEF vor avea 60 de grade.Rezulta ca triunghiurile AOB si FOE sunt echilaterale.Apoi scazi din 180 de grade unghiul BOA si FOE si vei obtine unghiul AOF de 60 de grade.Unghiul EFO si unghiul FOA au amandoua 60 de grade,
12345643: Multumesc!!!
xsally: rezulta ca FA si BE sunt paralele(pt ca se formeaza unghiuri de o parte si de alta a secantei FO
xsally: apoi iei secanta AO,iar cum dreptele sunt paralele,rezulta ca unghiul FAO si unghiul AOB sunt egale(alt. int.),rezulta ca Fao are 60.
xsally: triunghiul FAO va fi echilateral(se demonstreaza usor),iar acelasi lucru il faci si in triunghiul ODC,numai ca schimbi unghiurile(vei demonstra la fel ca dreptele BE si CD sunt paralele si apoi rezolvi ca nu e greu)
xsally: In final,aduni toate unghiurile,de exemplu unghiul BAF va avea 120,iar apoi vei vedea ca ai 6 unghiuri de 120 grade, iar ABCDEF va fi un hexagon
xsally: nu stiu cat de bine ai inteles,dar sper ca te am ajutat:)
Alte întrebări interesante