Arte, întrebare adresată de ademiccc28, 8 ani în urmă

va rog repede dau coroana​ , am nevoie urgent

Anexe:

ClAsA7aa: 1 monarhia este un sistem politc in care puterea este simbolizata de o singura persoana
ClAsA7aa: 2Republica parlamentară este o republică unde prim-ministrul (sau cancelarul) este șeful guvernului, autoritatea executivă în stat, șeful statului (Președinte) având, cu mici excepții, funcții simbolice.
ClAsA7aa: 3 Totalitarismul este un regim politic în care puterea aparține, în totalitate, unei persoane sau unui grup de persoane. Spre deosebire de sistemul politic de tip monarhie absolută sau dictatură, în regimurile totalitare distanța între stat și societate este, practic, anulată, în sensul că puterea întrupată de stat, prin partidul unic, pătrunde până și în viața particulară a fiecărui cetățean. Ideologia totalitaristă este opusă conceptului de societate deschisă.
ClAsA7aa: Dreptul la viaţă.
Fără tortură.
Fără sclavie.
Dreptul la libertate şi securitate.
ClAsA7aa: 5
1.Regimuri politice pluraliste;

2.Regimuri politice totalitare sau autoritare;

3.Regimuri politice mixte.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ClAsA7aa
1

Răspuns:1 O monarhie constituțională este o formă de guvernământ monarhică ce face parte dintr-un sistem constituțional care acceptă un monarh ereditar sau ales în funcție de șef de stat. Monarhiile constituționale moderne, de obicei implementează conceptul de trias

2 Republica parlamentară este o republică unde prim-ministrul (sau cancelarul) este șeful guvernului, autoritatea executivă în stat, șeful statului (Președinte) având, cu mici excepții, funcții  

3Totalitarismul este un regim politic în care puterea aparține, în totalitate, unei persoane sau unui grup de persoane. Spre deosebire de sistemul politic de tip monarhie absolută sau dictatură, în regimurile totalitare distanța între stat și societate este, practic, anulată, în sensul că puterea întrupată de stat, prin partidul unic, pătrunde până și în viața particulară a fiecărui cetățean. Ideologia totalitaristă este opusă conceptului de societate deschisă.

4Dreptul la viaţă.

Fără tortură.

Fără sclavie.

Dreptul la libertate şi securitate.

51.Regimuri politice pluraliste;

2.Regimuri politice totalitare sau autoritare;

3.Regimuri politice mixte.

Raporturile politice reprezintă:

Alte întrebări interesante