Istorie, întrebare adresată de denisacazacu27, 8 ani în urmă

Vă rog repede este urgent!!!!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ac1d
1

Explicație:

HOLOCAUSTUL

Holocaustul este unul dintre cele mai cutremuratoare evenimente ale secolului XX si cel mai mare genocid din istoria omenirii.

Victimele principale ale nazistilor erau EVREII iar pe alte victime erau:romii,germanii cu dizabilități,prizionerii de razboi,dezidenti religioși.

Pentru a pune in aplicare politivii antisemite,nazistii au folosit ghetourile si lagărele.Ghetourile erau cartiere pentru evrei in timpul persecuțiilor naziste in tarile ocupate de hitleristi,pe care acestia nu aveau voie sa le părăsească,iar cel care incalca aceasta regula era executat.

Sistemul de lagăre cuprindea:lagare de concentrare,lagare de munca (aici munca era forțată)iar dupa adoptarea SOLUȚIEI FINALE ,lagarele de exterminare (unde oamenii erau torturați, executați).In multe lagăre s-au efectuat experimente medicale pe detinuti (spre ex:injectarea cu substante toxice, operația fara anestezie etc),precum cele din lagarele de la Auschwitz,Dachau,Buchenwald. Numarul mortilor de evrei este estimat la 6 milioane.

Pentru evrei, Holocaustul rămâne o pata neagra imensa si durerosa in istoria lor.


denisacazacu27: Mulțumesc foarte mult
ac1d: Nu ai pentru ce,nu a fost greu pentru mine cel puțin in sensul ca sunt bine informată despre ei si sincer ma pasionează asta.
ac1d: sper ca vei lua nota mare
Alte întrebări interesante