Limba română, întrebare adresată de eduardo138, 8 ani în urmă

va rog Repede.raspunsurile sa fie cat mai dezvoltate sa se respecte introduce , cuprins si încheiere. compunerea trebuie facuta dupa imaginea alăturată.​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de melissa77
1

Visul

Intr-o dimineata tarzie de iulie, soarelr se arăta dogoritor ce cerul senin, lipsit de nori. George era la el acasa, ansambland o racheta de jucarie. Il fascinau toate piesele - motorul, aripile, chiar si varful. Vesel colorate, acestea ii atrageau atentia si se intreba, in gandul lui, "Oare voi ajunge vreodata pe Luna? Voi putea sa mi implinesc visul?".

A trecut o ora. George inca se juca cu racheta.

Au trecut doua ore. George inca admira racheta.

Urmatoarele minute s au scurs repede si, cand ziua se-nchenga cu noaptea, George a adormit, obosit, fara macar da manance, cu speranta ca dorinta sa arzatoare va deveni, candva, realitate.

In scurt timp, baietelul a deschis ochii si nu i a venit a crede. Se regasea in fata unei ferestre rotunde, zburand prin spatiu cu viteza luminii. "Acesta este! Acesta este Cosmosul!" isi zicea fericit. Vedea stele, planete mici si mari, chiar si intuneric, dar nu se temea. Ii place. Adora spatiul de cand era mic. A observat, totusi, ca era intr o racheta necunoscuta si, decizand sa o exploreze, si adat seama ca era un model care nu fusese inventata inca. Era din viitor.

Exact cand copilul a realizat acest fapt incredibil, racheta s a oprit. Usa s a deschis, iar nava spatiala a aterizat pe o planeta necunoscuta, albastra, cu nisip bleumarin pe jos si inconjurata de cratere vulcanice. George s a temut, insa nu destul de mult incat sa i fie invinsa curiozitatea. El a pasit voios pe solul misterios, a zarit un fel de liliac, mai mare decat de obicei, zburand prin fata-i si, in momentul in care voia sa faca al treilea pas, glasul mamei s a auzit vag, apoi din ce mai tare. Planeta s a ripisit si, odata cu aceasta, racheta a disparut. De frica de a cadea in gol, George a inchis ochii strans si a tipat, fara a si auzi, insa, sunetul.

Dupa un moment, baietelul a deschis ochii. S a trezit in patul lui de acasa, cu fata pe perna, ciufulit.

Fusese doar un vis - dar ce mai vis !

Alte întrebări interesante