Istorie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă


Va rog repede vă rog să mă ajuți ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ale4757
1

Viaţa cotidiană a membrilor societăţii româneşti din cele două Principate a cunoscut încă de la începutul secolului al XVIII-lea modificări spectaculoase, în special la nivelul reprezentanţilor clasei politice conducătoare (domnul şi boierii), care au căutat să imite practicile ţarigrădene în domeniul îmbrăcămintei, al hranei şi al distracţiilor. În schimb, în rândul orăşenilor şi mai ales al ţăranilor se constată menţinerea obiceiurilor tradiţionale.

Cum era şi firesc, membrii familiei domnitoare din cele două Principate au optat, din motive de oportunitate, pentru moda ţarigrădeană, mai ales că mulţi dintre domnii fanarioţi trăiseră la Istanbul înainte de ocuparea tronului. Acest fapt se reflectă şi în portretele lor, în calitate de ctitori, din tablourile votive ale unor lăcaşuri de cult, alteori în gravuri din acea vreme, cum este portretul lui Alexandru Ioan Mavrocordat din scaunul Moldovei (1785-1786). De obicei, domnul ţării era prezentat în costum de ceremonie, având pe cap o căciulă de blană cu muche înaltă deasupra, iar corpul înveşmântat într-un caftan lung până la pământ, fără mâneci, cu ceaprazuri late de aur, îmblănit cu hermină şi agrafat la gât.

Răspuns de nataliamalinovschi
0
Frontul de est in al doilea război mondial a fost cea mai mare Operațiune din lume numita Operațiunea Barbarosa care era constatata de 3000000 de soldați germani la fel erau si multe tancuri spre exemplu Pantera sau Panzerkamfwagen 3.Era constatat si de mai bine de 500000 de mii de avioane de bombardament si de lupta cum ar fii meserchmit bf 109 si stuka.Germanii se așteptau pa victorii garantate si la început chiar au reușit distrugând rușilor metodele de comunicare prin radiouri.Germanii erau cruzi si exterminau fiecare evreu fiind femeie sau copil încât toți civilii ruși se temeau de acești oameni.Germanilor nici macau nu pe dădeau mâncare iar uneori ii lăsau sa moara de foame
Alte întrebări interesante