Va rog repedeee!!!!!! Dau coroana si 50 de puncte!!!!
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Fondarea Romei poate fi investigată prin arheologie, dar povestirile tradiționale ale vechilor romani explică istoria timpurie a orașului lor în termeni de legendă și mitologie. Cel mai cunoscut dintre aceste mituri, și, probabil, cel mai faimos dintre toate miturile romane, este povestea lui Romulus și Remus, gemenii care au fost alăptați de o lupoaică . Această poveste a trebuit să se împace cu o dublă tradiție, stabilite anterior în timp, conform căreia refugiatul troian Aeneas a scăpat în Italia unde a întemeiat o linie romană de sânge prin fiul său Iulus, omonimă dinastiei Iulio-Claudiene.
Roma în primii ani de la fondarea sa în secolul al VIII-lea î.Hr.
După legendă, orașul Roma a fost întemeiat în anul 753 î.Hr. de către Romulus și Remus, care au fost crescuți de către o lupoaică. În legenda romană, când grecii au dus Războiul troian împotriva orașului Troia, prințul troian Aeneas a navigat peste Marea Mediterană către Italia și a fondat Lavinium. Fiul său, Iulus, a mers mai departe, fondând orașul Alba Longa. Din familia regală a Albei Longa au venit cei doi gemeni, Romulus și Remus, care au purces la fondarea Romei în anul 753 î.Hr.
Explicație:
Prima condiție a romanizării înainte de cucerirea romană constă în contactul nemijlocit dintre cele două culturi și populații, contact care poate fi pașnic sau violent. Dobrogea, locuită parțial de geți, anexată încă din anul 46 e.n., a funcționat ca zonă de iradiere a romanizării înspre Muntenia, la fel ca zona de la sud de fluviu.
Să nu uităm că geții fuseseră angajați de-a lungul vremii ca mercenari de către romani, atât de către inamicii lui Cezar în anul 49 î.e.n., dar și de către tabăra lui Antonius și Cleopatra, în anul 31 î.e.n. Știm, de asemenea, despre evenimentele violente dintre geți și romani. Este clar că măcar o parte dintre geți învățau cuvinte de bază în limba latină, pentru a se putea înțelege cu cei alături de care luptau la sud de Dunăre. De asemenea, e evident că unii dintre liderii sau consilierii comandanților geți cunoșteau această limbă, având contacte în teritoriul lor, sau în cel de la sud și est de Dunăre, cu romanii. De asemenea, mai ales în zona de graniță, existau contacte pașnice comerciale între cele două culturi, unele convoaie putând chiar merge în teritoriul celuilalt pentru a vinde și cumpăra la prețuri/schimburi mai avantajoase.