Va rog rezolvareaaaa
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Explicație pas cu pas:
1. 2x - 3 = 9
2x = 9 + 3
2x = 12
x = 6
2. 2 ( x + 1 ) - 3 = 9
2x + 2 - 3 = 9
2x - 1 = 9
2x = 9 + 1
2x = 10
x = 5
3. 3 - ( x - 1 ) * 2 = 3
- ( 2x - 2 ) = 0
- 2x + 2 = 0
- 2x = - 2
x = 1
4. x/2 - 3 = 9/2
x - 6 = 9
x = 9 + 6
x = 15
5. 2 + ( x - 7 ) * 3/2 = 9
2 + 3/2x - 21/2 = 9
- 17/2 + 3/2x = 9
- 17 + 3x = 18
3x = 18 + 17
3x = 35
x = 35/3
6. 2³ * x = 16
8x = 16
x = 2
8. ( 1/8 - x ) x + 3 = 10
1/4 - 2x + 3 = 10
13/4 - 2x = 10
- 2x = 10 - 13/4
- 2x = 27/4
x = - 27/8
Alte întrebări interesante
Studii sociale,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă