Va rog!!!
rezolvati inecuatile:
-2(x-1)/3 <= -3x/2
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
3
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Amplificăm membrul stâng cu 2 și membrul drept cu 3 pentru a obține același numitor:
Având același numitor (care este pozitiv) ne ocupăm de numărător:
-4x +4 ≤ -9x
9x - 4x ≤ -4
5x ≤ -4
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Franceza,
8 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă