Limba română, întrebare adresată de kiborybita, 8 ani în urmă

Va rog! rezumatul cartii Tara de dincoli de negura! Dau Coroana!!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de John0
0

Explicație:

Moș Ilie, cu cojocul în spate ieșise în ogradă și îi spuse cuconașului iarna este aproape.

Iarna nu se vedea , dar îi spuse se află după dealuri și păduri . Rămas pe gânduri, cuconașul credea după acele dealuri și păduri credea există o lume fastastică , pe care n-o cunoștea încă.

În livadă cădeau frunzele nucilor cu grabă toamna era spre sfârșit. Cuconașul dorea afle dacă moș Ilie a fost după acele păduri și dealuri și dacă pe acolo au fost vânători. Moș Ilie, înainte de a ajunge la târg,în ograda cuconului Alecu , a fost vânător pe acele meleaguri , împușca iepuri o mulțime tot pe la sfârșitul toamnei și vroia îi povestească cuconașului o întâmplare la vânătoare , dar frigul îl strângea-n spate .

Curious, cuconașul îl invită în bucătărie pe moș Ilie și așteaptă cu nerăbdare îi spună povestea vânătorească

Moș Ilie începe să-i povestească copilului cum a întâlnit el un inorog fioros în codru , trezindu-i micuțului imaginația. Autorul continuă apoi povestea cu prima sa experiență vânătorească , ce avusese loc pe 27 martie 1894, în lunca Siretului, precum și zilele de ucenicie alături de moșul Nechita.

Majoritatea povestirilor prezintă tot felul de expediții vânătorești. O vânătoare de sitari întreruptă de ninsoare, care avusese loc în pădurea Bârnova, o vânătoare de lupi și vulpi care se desfășurase pe o ploaie torențială în pădurea Brăești, o altă vânătoare de lupi pe ninsoare, râpa Cucoara din Poiana cu Schit , mai multe vânători de gâște și rațe sălbatice din bălțile de la vărsarea Jijiei în Prut , o altă vânătoare de gâște sălbatice din stufurile și bălțile de pe ostrovul Dranova , o vânătoare de iepuri pe dealurile de la Zahorna , o altă vânătoare de vulpi în văile Racovei , o vânătoare de prepelițe pe dealul Popricanilor , o vânătoare de ierunci în munții Stănișoarei.

Unele povestiri sunt amuzante precum descrierea încercărilor nereușite ale lui Tiberiu Voișel de a împușca un iepure după ce se lăudase anterior că nu ratează nici un foc, în timp ce altele sunt duioase, în special cele referitoare la câinii de vânătoare (basset-ul Kiki al morarului Neculai Bițoban, bătrânul brac Tom al cuconului Nicu Fantazie sau tânărul și speriosul prepelicar Cezar al lui Sadoveanu.

Pe scurt, colecția de povestiri " Țara de dincolo de negură " a fost scrisă în scopul de a reaminti o serie de întâmplări adevărate trăite de Mihail Sadoveanu.

Alte întrebări interesante