Limba română, întrebare adresată de Henriettanaghy22, 8 ani în urmă

Va rog rezumatul va rogg​

Anexe:

Pittiqua: Marele sultan Baiazid, conducatorul inperiului Otoman, are visul de a cucerii Roma, capitala imperiului Roman. El isi ia oastea si si in drumul sau spre Roma, ajunge pe malul Dunarii, in campiile de la Rovine. Un sol al Tarii Romanesti vine la Baiazid pentru a-l anunta ca domnitorul roman doreste sa vorbeasca cu el.
Pittiqua: Voevodul Mircea cel Batran se duce in cortul sultanului Baiazid si incearca sa-l faca pe acesta sa plece si sa lase in pace Tara Romaneasca. Baiazid se simte jignit, si ii explica domnitorul roman ca nu se va impiedica de mica oaste romana si ca va trece toata tara prin foc si sabie, in drumul lui spre a cuceri Roma.
Pittiqua: Cei doi conducatori nu se inteleg si se pregatesc de lupta. Desi era mai numeroasa, oastea otomana este invinsa de oastea romana care isi apara tara.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Pittiqua
0

Răspuns:

.

Explicație:

Marele sultan Baiazid, conducatorul inperiului Otoman, are visul de a cucerii Roma, capitala imperiului Roman. El isi ia oastea si si in drumul sau spre Roma, ajunge pe malul Dunarii, in campiile de la Rovine. Un sol al Tarii Romanesti vine la Baiazid pentru a-l anunta ca domnitorul roman doreste sa vorbeasca cu el.

Voevodul Mircea cel Batran se duce in cortul sultanului Baiazid si incearca sa-l faca pe acesta sa plece si sa lase in pace Tara Romaneasca. Baiazid se simte jignit, si ii explica domnitorul roman ca nu se va impiedica de mica oaste romana si ca va trece toata tara prin foc si sabie, in drumul lui spre a cuceri Roma.

Cei doi conducatori nu se inteleg si se pregatesc de lupta. Desi era mai numeroasa, oastea otomana este invinsa de oastea romana care isi apara tara.

Alte întrebări interesante