Limba română, întrebare adresată de legislatie, 9 ani în urmă

Va rog sa descrieti modul de deplasare a doua dintre persoanele numite mai jos si sa precizati care este specificul calatoriei intreprinse de fiecare. Calator, voiajor, turist, excursionist, navigator, pasager, calauza, ghid.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
119
Turistul se poate deplasa in mai multe moduri, in functie de traseul stabilit si de preferinte. Va folosi, probabil, avionul pentru a ajunge intr-o tara indepartata iar local, poate folosi modurile specifice acelei tari.De exemplu, daca merge in desert, poate folosi ca mijloc de deplasare camila sau un autovehicul special conceput. Specificul acestei calatorii este de a cunoaste si de experimenta lucruri noi, traditii si obiceiuri tipice unei anumite zone sau tari, obiective turistice de tipul cladirilor, cum ar fi turnul din Pisa, sau curiozitatilor naturii, cum ar Marele Canion din SUA. 

calatorul poate fi o persoana care se deplaseaza frecvent intre doua destinatii apropiate din puncte de vedere al distantei, intr-o localitate sau intre o localitate si imprejurimile acesteia. El poate merge la serviciu, la plimbare, cinema, piata etc. 

pleskaolga: m-ai ajutat foarte mult multumesc
Alte întrebări interesante