Limba română, întrebare adresată de rusualexandra30, 9 ani în urmă

Va rog sa faceti o compunere cu titlul Vorba dulce,mult aduce .Sa foslositi CEL PUTIN 5 pronume personale. DAU 30DE PUNCTE!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Alex4000
3
mi-am dat seama ca vorba dulce mult aduce chiar de ieri cand eram afara cu prietenii si cu catelul meu azorel .Azorel a gasit un portal secret dupa un tufis.
Noi am fost curiosi si am intrat in el dupa o lunga calatorie lunga am ajuns intr-un taram minunat in care se vorbea doar cu cuvinte dulci.
Dupa ce noi am descoperit o lume noua o lume minunata
Portalul se defectase asa ca ne-am gandit sa mergem la vrajitorul cel mare
Paznici lui ne-au aratat cum sa pornim din nou portalul asa ca ne-am intors inapoi in lumea noasta iar ei au distrus portalul!


rusualexandra30: Mersiiii ,dat nu ai folosit pronumele personal..
Răspuns de mariz
3
Prima data eu am auzit aceasta expresie la bunica mea. Mi o repeta de cateva ori pe zi, in speranta ca o voi intelege. O data cu trecerea anilor, am invatat ca, daca stii sa vorbesti pe un ton dulce, cald si calm, poti sa primesti ceea ce tu iti doresti. Este important ca noi sa avem o tonalitate joasa, sa stim ca atunci cand primim un refuz, putem il putem schimba prin modalitatea de a vorbi. Am invatat ca nu trebuie sa spun tot ceea ce imi trece prin minte, sa nu jignesc pe cine m a suparat. Pentru rezolvarea tuturor conflictelor, am inteles ca este bine ca eu sa urmez acest proverb. Un om intelept nu se cearta, nu tipa, ci vorbe dulce pentru a aplana conflictul.

mariz: Pronume personal - eu, o, tu, noi, m-, eu
Alte întrebări interesante