Matematică, întrebare adresată de carmenaldea35, 10 ani în urmă

va rog sa imi aratati si mie cum se rezolva urmatoarele:
(x+3)(x-2)=x(x-5)+6=?
(3+4)(2x+3)=(2x-5)(x-2)+22=

AS vrea sa imi aratati cum se rezolva plz


matepentrutoti: Indicatie: Cand inmultim doua paranteze, inmultim fiecare termen din prima paranteza cu fiecare termen din a doua paranteza.
matepentrutoti: Ex:(x+3)(x-2)=x*x+x*(-2)+3*x+3*(-2)=x^2-2x+3x-6=x^2+x-6

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de givemelove
2
(x+3)(x-2)=x(x-5)+6
prima data desfacem parantezele , din ambele parti avand grija la semne:
x^2-2x+3x-6=x^2-5x+6
ducem termeni din partea dreapta in partea stanga cu semn schimbat:
x^2-2x+3x-6-x^2+5x-6=0
se simplifica x^2 cu -x^2 ,calculam termeni cu x si cei liberi:
6x-12=0
6x=12
x=2

Alte întrebări interesante