Engleza, întrebare adresată de romana872, 9 ani în urmă

va rog sa imi traduceti textul :
imi trebuie urgent . Multumesc !

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de GeorgeEchert
3
Contrabanda in Cornwall Contrabanda nu este o noua crima. Oamenii au facut contrabanda pentru sute de ani buni. Intre 1700 si 1850 contrabanda a fost comuna in sud vestul Angliei si in jurul coastei stancoase Devon si Cornwall pentru ca acea parte din tara a fost un loc bun pentru contrabanda, ascuns si ferit captura. In aceste zile de contrabanda buna obisnuiau sa foloseasca lucruri ca ceaiul, tutunul, vinul si coniacul, matasea si dantela, si chiar carti de joc. Cele bune au fost in contrabanda in tara pentru a evita platile taxelor vamale.
  Acolo sunt multe povesti despre modurile diferite in care contrabanda buna a fost camuflata pentru a pacalii ofiterii vamali. De exemplu, mingi de tutun puteau fi ascunse in diferite parti pe barca. Tutunul a fost adus la tarm de catre "contrabandistii" in cizmele lor de mare. Coniacul a fost pus in butoaie mici si ascunse in jobene. La o ocazie ofiterii vamali au gasit cincizeci de perechi de matase si noua fulare de matase cu grija ascunse in doisprezece cai de jucarie.
  De indata ce au ajuns pe plaja, contrabanda a disparut ca o magie. Si ei de asemenea s-au ascuns in pesteri pentru transportul de mai tarziu, sau luate pe pamant de cai sau carute. Contrabandistii au invatat caii sa asculte comanda inversa daca sunt opriti de ofiterii vamali. Si, daca un ofiter zice, "Stop!" calului, el galopeaza departe cel mai mai rapid posibil. Mai mult, caii cateodata sunt acoperiti cu unsoare si sunt alunecosi incat ofiterii vamali nu pot sa-i prinda.
  Contrabanda a fost crezuta ca o serioasa crima incat, atunci cand contrabandistii prinsi sunt arestati, mai apoi sunt transportati de vapoare la inchisoare in cealalta parte a lumii in Australia.

Imi pare rau ca nu am folosit diacritice, sper ca te-am ajutat.


romana872: multumesc
Alte întrebări interesante