Limba română, întrebare adresată de kati58, 9 ani în urmă

Va rog sa ma ajutati!!!!!!! Alcatuiti o compunere de 14-15 randuri in care sa argumentati ca textul boierul si pacala este o snoava. DAU CORONITA, STELUTE, MULTUMESC SI CERERE DE PRIETENIE. VA ROG SA MA AJUTATI!!!!!!!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexanicolae
6
Snoava este o operă epică în proză de scurtă întindere și de factură umoristică, în care sunt ironizate defectele și/sau viciile omenești.
Cea mai mare parte a snoavelor româneşti au ca personaj principal pe Păcală, alteori pe Tândală sau Pepelea, care sub aparenţa prostiei simbolizează, de fapt, isteţimea şi inteligenţa omului simplu. 
O astfel de snoavă este Boierul şi Păcală, care chiar prin titlu, opune cele două personaje ale naraţiunii — prototipul păcălitului şi al păcălitorului.
Invatatura snoavei este ca prostia si ingamfarea se platesc scump.
Drumetul implineste rolul inteleptului, cuvintele sale constituind morala snoavei. Vorbele lui sunt expresia profunzimii gandirii poporului, care de-a lungul existentei sale, l-a vazut pe istet castigator, iat pe naiv pagubit si pacalit.

kati58: Multumesc mmmmmmmmmuuulllllllltttttttt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
alexanicolae: kpl
Alte întrebări interesante