Limba română, întrebare adresată de Rooney, 9 ani în urmă

Va rog sa ma ajutati! Am de redactat o compunere in care sa demonstram apartenenta la genul liric a operei literare ,,Lacul'' de M. Eminescu. Va rog mult sa ma ajutati. Vreau sa fie facuta de voi, nu de pe net sau copy-paste.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2
Opera ''Lacul'' de Mihai Eminescu este o opera lirica deoarece gandurile,ideile,si personajele sunt transmise in mod direct cu ajutorul eului liric si a limbajului figurat.
Sentimentele exprimate in poezie sunt de iubire, admiratie, fata de persoana iubita a poetului.Eul liric este vocea poetului.Modul de expunere este naratiunea .Sentimentele sunt exprimate cu ajutorul limbajului figurat .Astfel intalnim epitete ''lacul albastru'', ''luntrea mica'' , imagini auditive ''inganati de glas de ape'' , Vantu-n trestii lin fosneasca'' ,imagini ''ea din tresti sa rasara'' etc. Versuri sunt grupate in 5 catrene.
Asadar, prin argumentele de mai sus am demonstart ca ''Lacul'' de Mihai Eminescu este o opera lirica.
Sper sa fie bine :* Mult noroc
Răspuns de balanflorin51
1
''Lacul'' de Mihai Eminescu este o opera lirica deoarece gandurile,ideile,si personajele sunt transmise in mod direct cu ajutorul eului liric si a limbajului figurat,marci ale eului liric+ex ; figuri de stil si imagini artistice+ex ; moduri de expunere:descrierea subiectiva si monologul+ex
Alte întrebări interesante