Limba română, întrebare adresată de DenisaNicole, 9 ani în urmă

Va rog sa ma ajutati am nevoie pentru lecturile suplimentare d3e clasa a 6 a.Ajutati-ma cu o povestire la Heidi fetita muntilor(Johanna Spyri) si Baronul Munchaussen (Gottfried August Burger)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de paulaciocan85
2
Intr-o zi, matusa fetitei Heidi, Dete, o duse la casa bunicului din munti.Acolo Heidi se intelegea bine cu bunicul ei. Se imprietenise si cu ciobanasul Peter care locuia cu mama sa si bunica lui, care i se spunea bunica.Fetitei ii placea sa se joace cu caprele, sa alerge si sa se joace.
Dupa un timp, matusa fetei, Dete, veni sa o ia inapoi. Gasise o familie care avea o fetita care nu putea merge, pe nume Clara. Era foarte isteata, dar ii lipsea un prieten. Asa ca matusa fetei ii povesti despre Heidi, si Clara accepta. Heidi se acomoda cu lumea de acolo, dar ii era foarte dor de bunicul. Vazand tristetea copilului, ei o trimisesera inapoi. Dupa ceva timp ea primi o scrisoare de la prietena ei Clara care ii zicea ca va veni curand sa o viziteze, dar doctorul ii recomanda sa mearga cand se incalzeste.
Trecura 3 luni si Clara veni. Ii placu foarte mult locul. Intr-o zi, s a intamplat ceva neasteptat. Era singura pe pasune caci Heidi si Peter strangeau floricele. Clara a luat o capra de gat, incercand sa se ridice. In ajutorul ei veni Heidi si Peter. Reusi.
Atunci cand putea sa mearga foarte bine, ii trimise scrisoare tatalui sau spunandu-i ca are o surpriza pt el. El a venit repede de la Paris, fix in acea zi. Se bucura mult de veste, si a doua zi plecara, promitandu le ca se vor mai intoarce.
cel mai bun raspuns? :d

DenisaNicole: Ok
paulaciocan85: gata :d
DenisaNicole: ms
paulaciocan85: cu drag.
Alte întrebări interesante