Limba română, întrebare adresată de vladimirmar01, 8 ani în urmă

va rog sa ma ajutati am nevoie urgent ,va voi da coroana ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de petruscoica
1

1)Ana-Este un prenume de fata cu radacini puternice intr-un vechi nume ebraic, "Hannah" (Channah), adesea purtat de catre personaje biblice si care inseamna "har" sau "Darul lui Dumnezeu dat lumii".In general, se crede ca persoanele cu numele "Ana" sunt fire simpatice, dinamice si extem de comunicative. Ele se adapteaza usor si au putere de convingere.

2)Diana-Numele "Diana" provine dintr-o derivatie veche cu radacini Indo-Europene, "dyw", ce semnifica "lumina zilei, cer luminos", iar in limba latina "Diana" este o forma adjectivala a cuvatului "divus, dius" care inseamna divin sau ceresc.

"Diana" isi are originile in mitologia romana, fiind zeita Lunii, a padurilor si a vanatorii, dar si a nasterii. Pentru romani " diviana" este numele latin pentru "zeita". Zeita Diana, in mitologia romana, era fiica lui Jupiter si al Latoniei si sora lui Apolo.

Se spune ca purtatoarea numelui "Diana" este o persoana rafinata, sociabila, dar lipsita de vitalitate fizica. Desi isi doreste sa ii ajute si sa ii inteleaga pe cei din jur, dar nu are incredere in ea, nu are ambitia de a-si realiza visele. Luxul este ceea ce o reprezinta, de la imbracaminte si accesorii pana la aparatura si mobila din casa.

3)Ion-Cel care poarta numele de "Ion" este o persoana practica, sistematica si constiincioasa. Are calitati de conducere, fiind organizata si cu abilitati analitice. Este o adepta a matematicii si are o mare rabdare, astfel ca s-ar potrivi in slujbe precum contabilitate, arhivari sau cercetari technice. Tot ceea ce detine le pastreaza intr-o stare foarte buna. Are tendinta de a trata ideile nefamiliare cu scepticism. Are anumite calitati de flexibilitate si spontaneitate.


vladimirmar01: mssss!♡♡
Alte întrebări interesante