va rog sa ma ajutati cu acest exercitiu
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
C.E. x≥0
3^(x-2)=3^(-√x)
x-2=-√x
notam√x=t
atunci t²+t-2=0
t1=1
t2=-2
cum t=√x⇒t≥0 deci convine doar t=1
√x=1
x=1
solutie unica
3^(x-2)=3^(-√x)
x-2=-√x
notam√x=t
atunci t²+t-2=0
t1=1
t2=-2
cum t=√x⇒t≥0 deci convine doar t=1
√x=1
x=1
solutie unica
pik15:
de unde ti ai format ecuatia in t? era x-2 = √x . √x este t ... si nu este x-2=t?
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Franceza,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă