Franceza, întrebare adresată de andreea35278, 9 ani în urmă

Va rog sa ma ajutati cu traducerea

Anexe:

deliaape: Toata pagina?
andreea35278: daa

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de deliaape
3

Pierre, tu esti elev in ultimul an de liceu (inaintea bacului) si ai participat anul trecut la un proiect educativ cu privire (referitor) la violenta. Care a fost obiectivul acestui proiect ?

Obiectivul principal al proiectului viza sensibilizarea tinerilor cu privire la importanta respectului celor din jur, respectului de sine si al respectului in incinta scolii. In ce consta proictul vostru mai exact (sau concret). Si cine a lucrat (contribuit) la acest proiect?

Majoritatea elevilor din liceul meu au participat practic la acest proiect, deoarece am ales sa lucram pe grupe (sau ne-am impartit pe grupe) , iar eu de exemplu am facut parte dintr-un atelier de pictura condus de catre profesorul nostru de arte plastice iar lucrarile noastre au fost prezentate (expuse) in cadrul unei expozitii deschise pentru prietenii nostrii, parintii nostrii, profesorii nostrii, autoritatile locale.

Altii au jucat o piesa de teatru unde au expus gesturile si comportamentele care trebuiesc abordate in anumite situatii. Cativa dintre elevi au facut si un film de scurt metraj pe care l-au publicat pe site-ul oficial al liceului. Toti am colaborat impreuna pentru a asigura succesul acestui proiect.

Care a fost rezultatul si impactul actiunii voastre? Experienta a fost intr-adevar una constructiva pentru toti participantii. Faptul ca tinerii au lucrat impreuna le-a permis sa asimileze mai bine (inteleaga) cauzele violentei, de a intelege si a transmite si celorlalti care pot fi urmarile unui astefel de comportament, de a milita pentru o societate fara violenta.

Ati avut o asa numita intentie de a ''schimba lumea''...

Noi doar am vrut sa demonstram ca ''a schimba lumea'' nu a fost doar un slogan demodat (deja vazut sau intalnit) ci un proiect menit sa ne ajute sa ne putem canaliza energia. La inceput a fost doar un exercitiu de comunicare, de a ne pune in sitautia de a lucra impreuna.  Ne-am impartasit reciproc descoperirile, ideile, preocuparile, am fost atenti la parerile celorlalti, in fine, am invatat sa cooperam.

Am invatat de asemenea sa dam si explicatii, sa ne respectam angajamentele si sa fim activi in gasirea unei solutii.

A comunica :

Proiectul nostru propune (prevede) o colaborare intre tineri, care ii incurajeaza (sa isi spuna parerea unii celorlalti), spre deosebire de colaborarile clasice putin deceptionante si plictistoare, care nu trezesc nici un interes in randul tinerilor.

Ce vreti sa spuneti cu asta?

Vreau sa spun ca de obicei doi elevi din tari diferite (sau tari straine una de cealalta) care nu au nimic in comun, nu isi vorbesc, in consecinta conversatia dintre acestia ramane foarte minimalista. Pe de alta parte, primirea in familii poate fi cateodata o sursa de anxietate si frustrare. Prin urmare, responsabilul acestui proiect este epuizat de atatea sarcini si responsabilitati suplementare. De aceea am luat in considerare o experienta mai interesanta bazata (axata) pe o piesa de teatru.

Puteti sa imi explicati in ce consta aceasta experienta?

Aceasta actiune se bazeaza pe o colaborare stricta intre cele doua grupe partenere.  In timpul primei intalniri dintre cele doua grupe de elevi din tari diferite, participantii lucreaza de maniera autonoma (fiecare face cum vrea) , adica, fiecare isi expune (exprima) ideile in grupe mici si le pun in practica in timplu piesei de teatru. Este un spectacol bazat pe improvizatie. Cu alte cuvinte este vorba despre un schimb lingvistic foarte intens : avem un obiectiv comun, trebuie sa abordam problemele impreuna si sa gasim solutii impreuna. Interactiunea celor doua nivele cel personal si cel lingvistic a fost indeplinita.

Alte întrebări interesante