Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele ecuatii:
(3x+1)²+(4x-3)²=(5x-7)²
√3x+1=x+√3
Multumesc mult.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
aplici formule de calcul prescurtat
9x²+6x+1+16x²-24x+9=25x²-70x+49
6x-24x+70x=49-10
52x=39
x=39/52
separi termenii
√3x-x=√3-1
x(√3-1)=√3-1
x=√3-1/√3-1
x=1
9x²+6x+1+16x²-24x+9=25x²-70x+49
6x-24x+70x=49-10
52x=39
x=39/52
separi termenii
√3x-x=√3-1
x(√3-1)=√3-1
x=√3-1/√3-1
x=1
Alte întrebări interesante
Limba română,
9 ani în urmă
Fizică,
9 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Engleza,
10 ani în urmă
Engleza,
10 ani în urmă
Biologie,
10 ani în urmă
Geografie,
10 ani în urmă