Matematică, întrebare adresată de Mona148, 9 ani în urmă

Vă rog să mă ajutați...Dau coroană

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de boiustef
0

Răspuns


Explicație pas cu pas:

Ex5.

Rezolvam inecuatia de la multimea A:  |2x-9|<=5, de unde -5<=2x-9<=5, de unde adunand 5 obtinem 0<=2x+4<=10, de unde scazand 4 obtinem

-4<=2x<=6, de unde impartind la 2 obtinem -2<=x<=3 deci x apartine intervalului [-2; 3], adica A=[-2; 3]

Rezolvam inecuatia din multimea B: -7<(3x-5)/2 <2, de unde inmultind cu 2 obtinem -14<3x-5<4, de unde adunand 5 obtinem -9<3x<9, de unde impartind la 3 obtine -3<x<3, deci multimea B=(-3; 3)

Atunci reuniunea multimilor A si B = (-3; 3], iar intersectia multimilor A si B va fi [-2; 3)

Ex6.

x^2 + y^2  -4x -6y +13 =0, transformam la patrate de binoame, grupam:

x^2 - 4x + 4 + y^2 - 6y + 9 = 0, de unde  (x-2)^2 + (y-3)^2 =0

Suma patratelor poate fi egala cu zero numai daca fiecare este egal cu zero, adica x-2=0 si y-3=0, de unde x=2 si y=3

Acum inlocuim in expresia (x-y)^2013 + (y-x)2016 = (2-3)^2016 + (3-2)^2016 =

(-1)^2016 + 1^2016 = 1+1=2


Alte întrebări interesante