Limba română, întrebare adresată de ciochiucosmin, 8 ani în urmă

Va rog sa ma ajutati e deja a 3 a oara cand pun aceasta intrebare.​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de foreverfelicity67
3

Răspuns:

Doina este o specie a genului liric în care sunt exprimate, de obicei pe un fundal muzical, sentimente profunde de dor, de dragoste, de jale, de înstrăinare, de revoltă, sau de tristețe, proiectate într-un mediu rural sau pastoral.

În opinia mea, opera" Flori alese din poezia populara " ediție îngrijită de Ioan Serb este o doina deoarece întrunește toate trăsăturile acesteia.

În primul rând, sentimentele profunde sunt de melancolie, dor, și jale, acestea fiind proiectate într-un mediu rural sau pastoral. Fiind o creație populară are caracterul anonim. Tema acestei doine este melancolia.

În al doilea rând, fiind o creație lirica se simte prezența eului liric prin mărcile sale, lexico-gramaticale (verbe și pronume la persoana I: m-oi legăna, mi-a trecut, mi, aduce, mă clatin). Limbajul artistic și formulele artistice accentuează caracterul doinei. Vocabularul poetic impregnat cu termeni și expresi populare.

În concluzie, opera "Flori alese din poezia populară" ediție îngrijită de Ioan Serb este o doina, deoarece întrunește toate trăsăturile menționate mai sus.

Sper că te-am ajutat, mult succes!


ciochiucosmin: Mersii , nu numai ca m-ai ajutat la un exercitiu , dar m-ai ajutat si cu un exemplu de xare ma voi folosi la EVALUAREA NATIONALA
foreverfelicity67: Mulțumesc de apreciere!
Alte întrebări interesante