Studii sociale, întrebare adresată de ElenaAnto, 8 ani în urmă

Va rog sa ma ajutati la ed psihologica!!!
Folosind cunostintele desptre comunicare si ascultare eficienta realizati un eseu in care sa explicati cum va folositi abilitatile de comunicare/ascultare pentru a solutiona un conflict cu un coleg , cu un prieten, cu fratele sau cu parintii.( prezentati situatia conflictuala, precizati ce spuneti, cum spuneti, cum alegeti momentul cand interveniti,etc.).

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 24kAle
1

Răspuns:

Conflictul: Am spus unui coleg că este răutăcios.

În primul rând, trebuie să te asiguri ca persoana care este implicata in conflict iti asculta opinia şi este dispusa sa facă "pace". Dacă conflictul nu se poate rezolva intre copii, poate fi chemat un adult. Daca intervine cineva, trebuie sa comunicati pe rand, lasi pe cel cu care te-ai certat să exprime ce s-a intamplat din punctul lui de vedere, apoi spui tu cum ai interpretat situația. Dacă este nevoie, cu ajutorul persoanei care v-a ajutat stabiliți un comun acord ce s-a întâmplat de fapt şi de ce s-a creeat acest conflict.

Sper că te-am ajutat!!


ElenaAnto: Multumesc mult!!
24kAle: Cu mare drag! :)
Răspuns de melania0624
1

Explicație:

De fiecare data cand fratele Ioanei îi ea creioanele , incep sa se certe pe lucruri marunte . Dar de data asta nu a fost asa ,caci eram acolo . Am invatat de la educatie pshihologica ca este mai bine daca ascult ei inteleg situatia decat daca m-as certa . Bine inteles ca tot sau certat era de asteptat dar calmitatea mea a socat-o pe Ioana . Vazandu-ma atat de calma s-a calmat si m-a intrebat ce îi sugerez sa fac . Am fost socata , dar m-am gandit am reactionat si intr-un final am spus .

- ,, Solutia este sa va calmați atunci cand sunteti nervosi . Uitati-va la voi nu va mai certati , de ce ? Pentru ca sunteti prea ocupati sa ascultati surasul linisti si sa va minunați de calmitatea mea . Totul se poate rezolva cear fi ca tu Mihai(fratele Ioanei) sa-i cei voie surori tale atunci când îi ei lucrurile rezultatul va fi altul ".

Dupa ce acestia au început sa discute , durând undeva intre un ceas si doua ceasuri Ioana s-a gandit ca fiind sora mai mare trebuie sa imparta cu fratiorul ei si a cedat . Într-un cuvant orice problema se rezolva comunicand si incercand sa ne pastram calmul .


ElenaAnto: Multumesc mult!
melania0624: cu drag !
Alte întrebări interesante