Matematică, întrebare adresată de istratemaria168, 8 ani în urmă

Vă rog să mă ajutați la ex. 1
dau coroană

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de elenafilip16
1

Răspuns:

 {x}^{2}  + 9x + 18 = (x + 6)(x + 3)

(x+6)(x+3)=0 => x+6=0=> x= -6

x+3=0=> x= -3

D=R\{ -6; -3}

 {x}^{2}  + 8x + 15 = (x + 5)(x + 3)

(x+5)(x+3)=0=> x+5=0 => x= -5

x+3=0 => x= -3

D= R\{ -5; -3}

 \frac{ {x}^{2} + 11x + 30 }{ {x}^{2} + 9x + 18 }  =  \frac{ {x}^{2}  + 6x + 5x + 30}{ {x}^{2}  + 6x + 3x + 18}  =  \frac{x(x + 6) + 5(x + 6)}{x(x + 6) + 3(x + 6)}  =  \frac{(x + 6)(x + 5)}{(x + 6)(x + 3)}  =  \frac{x + 5}{x + 3}

 \frac{ {x}^{2} + 10x + 25 }{ {x}^{2}  + 8 x + 15}  =  \frac{ {(x + 5)}^{2} }{ {x}^{2}  + 5x + 3x + 15}  =  \frac{ {(x + 5)}^{2} }{x(x + 5) + 3(x + 5)}  =  \frac{ {(x + 5)}^{2} }{(x + 5)(x + 3)}  =  \frac{x + 5}{x + 3}

 \frac{x + 5}{x + 3}  =  \frac{x + 5}{x + 3} rezulta \: ca \: e1 = e2

Explicație pas cu pas:

sper ca înțelegi!


istratemaria168: mulțumesc!
elenafilip16: coroana dacă se poate?
Alte întrebări interesante