Limba română, întrebare adresată de ramona2031, 8 ani în urmă

va rog sa ma ajutati la ex 4​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adelinab51
0

Este pauza mare . Ceata deasa nu-i impiedica pe copii sa se joace veseli in curtea scolii. Intr-un colt din curtea scolii descopera un obiect ciudat , nemaivazut , care le starneste curiozitatea.

-Ce interesant e! Sa fie un OZN?

-Dar nu are extratereștrii.

- Probabil s-au pierdut!

-Nu, este prea mic pentru a incapea extraterestrii aici.

- Poate este un dispozitiv pentru schimbarea vremii!

-Uite , are niste butoane ciudate cu fulger , soare , ploaie si zapada.

-Dar de unde a aparut?

In acel moment , un domn ciudat , cu o palarie neagra si palton lung ne smulge obiectul din mana si fuge. Mihai alearga dupa el si ii pune piedica. El cade si scapa obiectul din mana. Il iau si ma ascund dupa un copac. Bag ciudatenia in ghiozdan si fug spre casa. Il ascund pe balcon , intr-un ghiveci cu flori. Imi doream atat de mult sa ninga si sa avem zapada , încât am indraznit sa apas pe butonul care avea un fulg pe el , insa nu s-a intamplat nimic. Rămân dezamăgită si merg la masa. Cand urc inapoi in camera si ma uit pe fereastra un alb imaculat imi sare in ochi. Chiar a funcționat. Am iesit la sanius , insa , spre seara , vremea a început sa se inrautateasca. Vantul batea cu putere , iar ninsoarea nu se mai oprea. Incerc sa il opresc , dar nu merge . Se aude soneria. Deschid usa si observ ca este același domn din curtea scolii. Ma grăbesc sa închid usa , insa el imi spune:

-Stai , trebuie sa-mi inapoiezi inventia. Doar eu o pot repara , pentru ca eu sunt creatorul ei. Trebuie sa revina totul la normal.

-Asteapta aici , o sa ti-o aduc. I-o inapoiez , iar acesta dispare. Vremea isi revine insa la normal. Un zgomot ciudat ma face sa tresar. Era alarma. Se pare ca am adormit in timp ce imi faceam tema. La scoala , i-am povestit lui Mihai ce vis ciudat am avut.

( Am terminat spunând ca este un vis , pentru ca asta in realitate nu se putea intampla si alta idee nu am avut ) :)

Alte întrebări interesante