Limba română, întrebare adresată de marcelaKaroly, 9 ani în urmă

Va rog sa ma ajutati  la o compunere cu titlul "Cum ne alegem un prieten" urgent scrietimio-ticaci o am pe maine... va roggg

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de raduraducu
2
Un prieten adevarat este un lucru nespus de important in viata fiecarui om.
La fel de important este alegerea acestuia.Inainte sa putem spune ca avem un prieten adevarat trebuie sa ne gandim la momentele in care acesta a fost alaturi de noi si in care ne-a sfatuit ajutandu-ne sa trecem peste unele dintre cele mai grele momente ale vietii.
De asemenea pentru a avea un prieten adevarat trebuie sa fi si tu unul.Trebuie sa il ajuti intotdeauna pe prietenul tau si sa ai intotdeauna rabdare sa ii asculti problemele si sa incerci sa gesesti o incercare pentru acesta.Daca vei face aceste lucruri pentru prietenul tau isi va da seama ca poate avea incredere in tine si astfel veti deveni mai apropiati.
Trebuie,insa sa avem grija ca persoana caruia ii acordam increderea sa fie un om la fel de bun ca si noi,care intr-adevar ne este alaturi ci nu doar pretinde asta.Daca ne dam seama ca prietenul nostru ne-a tradat o data,increderea noastra se ve diminua in timp,pana va disparea.
In concluzie,este bine sa fim atenti atunci cand ne facem un prieten adevarat deoarece numai astfel vom avea alaturi o persoana care intr-adevar este un om pe care te poti baza,altfel vom ajunge sa avem alaturi o multime de asazisi prieteni adevarati care defapt ne vor numai raul/.
Sper ca raspunsul meu sa te fi ajutat.
Alte întrebări interesante