Matematică, întrebare adresată de targoviste44, 8 ani în urmă

Vă rog să mă ajutați ! Mulțumesc mult de tot !!

\it Efectua\c{\it t}i:\\ \\ \dfrac{3}{x+2}+\dfrac{x}{x+2}+\dfrac{6x-x^2}{x^2-4}

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Diamantdelacelini
5

Răspuns:

 \\  \\  \\  \\

Bună!

 \\

 \frac{3}{x + 2}  +  \frac{x}{x + 2 }  +  \frac{6x  - x ^{2} }{x^{2} - 4 }  =  \\  \frac{3 + x}{x + 2}  +  \frac{6x - x ^{2} }{(x - 2)(x + 2)}  =  \\  \frac{(3 + x)(x - 2) + 6x -  {x}^{2} }{(x - 2)(x + 2)}  =  \\  \frac{3x - 6 +  {x}^{2} - 2x + 6x -  {x}^{2}  }{(x - 2)(x + 2)}  = \\   \purple{  \\  \frac{7x - 6}{(x - 2)(x + 2)} }

 \\  \\  \\  \\

Sper te-am ajutat!


Utilizator anonim: mama ta
Răspuns de sim88
5

\it \dfrac{3}{x+2}+\dfrac{x}{x+2}+\dfrac{6x-x^2}{x^2-4}=\dfrac{^{x-2)}3+x}{\ \  \ x+2}+\dfrac{6x-x^2}{(x-2)(x+2)}=\\ \\ \\ =\dfrac{3x+x^2-6-2x+6x-x^2}{(x-2)(x+2)}=\dfrac{7x-6}{(x-2)(x+2)}


Utilizator anonim: tatăl tău
Alte întrebări interesante