Limba română, întrebare adresată de Luna1408, 8 ani în urmă

Va rog sa ma ajutati!!!
Redacteaza un text de minimum 150 cuvinte in care sa argumentezi daca este necesara sau nu o pregatire riguroasa in vederea sustinerii unui discurs. Va multumesc!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Madaaaaaaa
23

         Consider ca sustinerea unui discurs necesita categoric o pregatire riguroasa in prealabil intrucat pot interveni emotii care trebuiesc invinse si de asemenea atentia publicului nu trebuie numai captata ci si mentinuta.

         In primul rand, anxietatea ce apare ca urmare a nesigurantei trebuie combatuta cu o astfel de pregatire intrucat emotiile adesea pot coplesi ratiunea iar coerenta discursului poate disparea pe parcurs. Redactarea si recitarea discursului inaintea prezentarii poate intari increderea in sine precum si siguranta asupra subiectului in speta si astfel poate inlatura aceasta neliniste.

         In al doilea rand, un discurs care puncteaza succint fiecare aspect in parte poate capta mai usor interesul celor care asculta, motiv pentru care o insirare a ideilor in prealabil si rezumarea acestora intr-o maniera cat mai sintetica poate preveni greseli nedorite care pot distrage atentia precum balbaieli sau detalii irelevante.

         Asadar, pregatirea cu rigurozitate este esentiala deoarece succesul unei prezentari consta atat in indepartarea emotiilor negative ce pot submina concentrarea oratorului cat si in expunerea concisa a ideilor discursului.

Alte întrebări interesante