Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Va rog sa ma ajutati tema e pe maine!!
Descrieti un rasarit de soare pe malul marii in 12 randuri!!!!

Va rog!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de steligeo
3
     Privesc orizontul si-mi pare ca cerul se imbina cu marea printr-o linie de foc.
     Flacara pare ca a fost intinsa cu o pensula ,de mana  unui pictor iscusit care a dat tente  incandescente , delimitand zarea prin nuante de portocaliu si rosu.
E rasaritul, acest miracol al naturii prin care noaptea, ca un luptator invins, cedeaza locul diminetii care pune stapanire, incet, incet pe intinderea nesfarsita.Cerul devine luminat de flacara ce-si schimba culorile , iar apa marii prinde straluciri sub razele ce rasar parca din adancuri. Privesc cu incantare si imi imaginez ca razele ce rasar timide sunt ude si din ele se prelinge apa sarata a marii. Nimic nu este mai impresionant pe malul marii decat sa admiri minunatul tablou al rasaritului de soare. Si apusul  are un farmec aparte, dar rasaritul intruneste toate nuantele spectrului solar, toata stralucirea si splendoarea unui tablou natural pictat de un penel fermecat manuit de o mana invizibila.
    Cata perfectiune a pus natura in miracolul rasaritului de soare si atat de bine e calculat, incat  privirea omului sa nu poata surprinde  acest moment decat de la mare departare.  
    E minunat sa privesti splendoarea unui rasarit de soare pe malul marii !
Alte întrebări interesante