Va rog sa ma ajutati !
Trebuie sa descompun in factori aceste 2 exercitii
a) (3x+1)*la patrat* - (x+3)*la patrat*
b) (3x+5)*la patrat* - (x+1)*la patrat*
Multumesc anticipat !
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
(3x+1+x+3) (3x+1-x-3)=(4x+4)(2x-2)=8(x+1)(x-1)
(3x+5+x+1)(3x+5-x-1)=(4x+6)(2x+4)=4(2x+3)(x+2)
(3x+5+x+1)(3x+5-x-1)=(4x+6)(2x+4)=4(2x+3)(x+2)
crissti876:
dar nu se aplica formula aceea : a*la patrat* + 2ab + b*la patrat* ?
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Chimie,
8 ani în urmă
Biologie,
9 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă