vă rog să mă ajuți si pe mine ca ma asculta si nu vreau sa iau patru va rog!!!!
Răspunsuri la întrebare
1. Își ține în frâu ispita înseamnă că personajul este rău din naștere și din cauza asta el ar putea face necazuri oamenilor, însă el nu se lasă condus de răutate, ci reușește să își stăpânească ispita de a face rău doar cu mintea lucidă și astfel el devine chiar de încredere.
2. Cele două personaje "altfel" decât în povești sunt Teodosia și mama ei Ana Bugiana, pentru că ele au o casă cu grădină ca toți oamenii normali.
3. Motivul pentru care Teodosia pornește la drum este acela de a deveni o zână bună.
4. Autoarea acestui articol s-a referit la cele trei opere literare pentru a sublinia faptul că în ele sunt povești fantastice, pline de mister și magie și că ele trebuie neaparat citite.
5. La constatarea "La fel cum se întâmplă în viața reală, trebuie să fii pregătit pentru decepții", eu spun că sunt de acord într-o mare măsură că trebuie să fim pregătiți pentru decepții, deoarece oricât de magiciani și de neînfricați am fi, așa cum sunt cei din povești, noi tot vom fi dezamăgiți în viața noastră din diverse motive.
6. Trăsătura de caracter a Teodosiei ce reiese din text este aceea că ea este fermecătoare și visătoare, pentru că ea vrea să devină zână.
7. Tiparul textual dominant din text este cel argumentativ, așa cum se observă în exemplele: "Întâlnindu-te cu Pricoliciul...te afli în miezul...mitologie românească și un alt exemplu: "Se ocupă doar de propria imagini și de vizitatorii grajdurilor împărătești, socializează".
8. Demersul care ne propune reașezarea unei specii clasice într-o matrice actuală eu îl consider util, deoarece operele literare sunt scrise pentru a face plăcere cititorului cu toate întâmplările descrise, ce au caracteristica de a fi clasice, dar care pot fi întâlnite, deci reașezate foarte bine în viața noastră de zi cu zi.
9. Rolul inversării valorilor și a statutului personajelor din cartea Adinei Popescu este acela de a ieși din standardele clasice în care sunt povestite întâmplările și mai ales de a stârni curiozitatea cititorilor de a citi de plăcere.
De asemenea, Adina Popescu dorește prin aceste inversări de a da posibilitatea de deschidere spre multe chei de interpretare a operelor, a personajelor și descoperirea de noi lumi imaginare.
10. Personajul pe care aș vrea să îl întâlnesc este Făt Frumos, deoarece este frumos, neînfricat, face doar fapte bune, se luptă cu toate obstacolele pentru a reuși, așadar el are toate însușirile pozitive care ar trebui să le aibă oamenii din viața reală și el a fost descris cu aceste calități pentru ca oamenii să devină ca el și să fie un model.
11. Structura "Mai departe scrie-n carte" îmi sugerează curiozitatea de a citi cartea autoarei Adina Popescu pentru a descoperi de ce este acest îndemn spre a-i parcurge paginile scrise și care este și argumentat chiar în text prin fragmentul următor: "pledoarie pentru cititul de plăcere".
Mult succes!