Limba română, întrebare adresată de mihai819, 8 ani în urmă

Va rog sa ma corectati la compunere, dau 100 de puncte. Singura greseala invalida este ca nu am inceput(am pe caiet din clasa, de la profesoara si are sens si fara inceput, asa ca nu il mai scriu). Si sa nu ziceti ca nu am nicio greseala pentru puncte ca aproape sigur am.
Titlu: Aventura in necunoscut
Mi-am facut bagajele si am plecat impreuna cu familia. Dupa o ora si jumatate de mers, am ajuns. Padurea era minunata, avea copaci inalti, iarba era placuta la atingere si o adiere, impreuna cu umbra arborilor ne racorea. In timp ce ne plimbam, am vazut o scorbura. Mi-a atras atentia pentru ca nu se vedea partea de jos a copacului, apoi m-am uitat mai bine si am vazut o scara. Curios, am coborat pe ea, printr-un tunel care parea ca a fost sapat recent. Cand am ajuns la capatul scarii, am vazut o lopata. Numai era nimic altceva, decat pamant, asa ca am inceput sa sap. M-am temut sa nu cada tavanul peste mine, dar mi-am amintit ca am coborat destul de mult. Dupa ce am sapat pe rand, cu ceilalti mebrii ai familiei, am dat de ceva tare. Am luat pamantul de langa si am scos o cutie de metal. Am deschis-o si am vazut un ceas. Nu era orice ceas, ci unul impodobit cu nestemate. Dupa am auzit ceva de sus, un om venise sa ingroape tunelul, era cel care avea ceasul. L-am pus inapoi in cutie si l-am ajutat sa astupe trecerea, pentru ca mai luase inca o lopata.
Chiar daca nu am ramas cu nimic material, a fost o aventura pe cinste.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de crys157724
1

....... am plecat împreună cu familia ... unde ? trebuie sa zici locul unde ai plecat.

- și o adiere impreuna = tai virgula dupa adiere.

- coborât pe ea = tai virgula

- era decât pamant = tai ,, numai era nimic " ( si se scrie corec ,, nu mai " in cazul acesta )

- ceilalți membrii = membri -> cu un ,, i " .

- am dat peste ceva tare = suna mai bine așa.

- nu era orice fel de ceas

- sa îngroape tunetul = cred ca ar suna mai bine ,, sa astupe tunelul " .

- eu as tăia ,, material ".


mihai819: Unde se intelegea din inceput si am folosit si sa ingroape si sa astupe ca sa nu repet. Iti multumesc pentru celelalte!
crys157724: dar, totusi ar da mai bn sa spui locul. Ai plecat la munte , la padure .... cum doresti tu , până la urmă.
mihai819: ...m-a determinat sa imi petrec finalul de saptamana in codru(este fix la finalul incepututlui). Tot ar fi bine sa pun?
crys157724: daca este scris asa , e bine
Alte întrebări interesante