Biologie, întrebare adresată de carcalete, 9 ani în urmă

va rog sa-mi dati cateva exemple despre actiuni ale oamenilor care polueaza mediul.va rog..?


buicaaniela: aruncarea ambalajelor de plastic , carton , substante toxice ..... taierea padurilor ..... vanarea animalelor ...... punerea capcanelor in padure ..... sper sa te ajute
ciresar15: deversarea de substante toxice
ciresar15: vanatoarea nu intra in categoria actiunilor care produc poluare

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de EmiliaOancea
2
Oamenii polueaza mediul aruncand prin paduri , prin ape , adica in mediul inconjurator ambalaje de plastic si nu numai.Oamenii polueaza mediul mergand foarte , forte mult cu masina.
Răspuns de biancafizesan
1
Omul, ca fiinta vie, produce deseuri proprii existentei sale. Pe langa acestea exista si cele provenite din activitatile sale industriale: imbracaminte, mobila, detergenti, cosmetice, chimicale de uz casnic si altele. O mare parte a acestora nu sunt biodegradabile si altele sunt direct toxice.     O sursa suplimentara de poluare, reprezinta mijloacele de incalzire, respectiv focarele de carbuni, petrol, gaze, lemn care produc cantitati mari de fum, cenusa, zgura, gaze. Un alt, element poluant este constituit din bacteriile patogene care sunt vehiculate mai ales in apele menajere            Pentru o viziune de viitor, este important sa se cunoasca nu numai situatia actuala a populatiei, ci si tendinta de evolutie a acesteia.
Alte întrebări interesante