Istorie, întrebare adresată de Ä1011, 9 ani în urmă

Vă rog, să-mi descrieți un castel!
V-aş ruga, să nu copiați de pe internet!
DAU COROANĂ!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de pitigoidoinita
1
Castelul medieval - Eltz, Germania, ridicat in secolul XV

     Construirea unui castel incepea cu ridicarea unui turn si a spatiilor de locuit. Cladirea destinata pentru locuit era de fapt un palat cu mai multe etaje. La etajul superior locuia famila stapanului. La primul etaj, de cele mai multe ori se gasea o sala mare. Acolo se lua masa, erau organizate diferite ceremonii, banchete sau judecati. La subsol erau beciurile pentru depozitarea alimentelor si a vinului. In palat era si o capela, iar in castelele mari capela era situata intr-o cladire separata, in afara palatului.
       Incaperile castelului erau saracacios mobilate, iar peretii colorati in culori foarte puternice. Mobilierul dintr-un castel consta din multe mese, lazi pentru depozitare, scaune si paturi. Pe jos, de cele mai multe ori se puneau paie.
       Grajdurile, fierariile, bucataria, cuptoarele pentru paine si casele servitorilor se insiruiau pe langa zidurile castelului. Bucatariile erau construite in afara palatului datorita deselor incendii. In curtea castelului se aflau si gradini de legume, dar si cotete pentru gaini si porci.
       Poarta castelului era protejata cu gratii care puteau fi ridicate sau coborate, iar accesul se facea de obicei pe un pod care putea fi de asemenea ridicat. Deasupra castelului se afla un turn de supraveghere de unde se putea vedea tot ce misca. De cele mai multe ori sub turn se afla temnita. 
      In acest castel se presupune c-ar fi locuit in jur de 100 de persoane. Stapanul se ocupa de organizarea castelului dar si de instruirea militara a oamenilor. Stapanul solutiona si diferitele divergente dintre tarani. Sotia stapanului se ocupa de problemele administrative. Cand sotul era plecat la razboi prelua si sarcinile acestuia. De obicei, femeile nobile stiau sa citeasca, sa scrie si sa sooteasca mai bine decat barbatii. Insa, cea mai importanta sarcina a femeilor era cresterea copiilor, care din cauza mortalitatii ridicate din acea perioda erau in numar de 10-12.
Alte întrebări interesante