Istorie, întrebare adresată de diacondaniel, 9 ani în urmă

Va rog sa scrieti un  eseu de o pagina cu titlul " moldova pe calea integrarii europene-sucese si esecuri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Cristina431
40
Obiectivul strategic al politicii interne și externe al statului este integrarea în Uniunea Europeană.  În acest sens, la 28 noiembrie 1994 a fost semnat Acordul de Parteneriat și Cooperare (APC). Acordul în cauză reprezintă baza juridică a relațiilor dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană și a intrat în vigoare în anul 1998.
Acordul de Parteneriat și Cooperare este un angajament bilateral care reglementează baza colaborării în domeniile: economic, comercial, juridic, politic și cultural-științific. Prin intermediul acestuia Uniunea Europeană s-a angajat să susțină eforturile Republicii Moldova, orientate spre consolidarea democrației și statului de drept cu respectarea drepturilor omului și a minorităților prin asigurarea cadrului corespunzător al dialogului politic, dezvoltarea durabilă a economiei și finalizarea procesului de tranziție spre economia de piață prin promovarea schimburilor comerciale, investițiilor și relațiilor economice armonioase.

Relațiile dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană sînt instituționalizate prin intermediul următoarelor structuri:
• Consiliul de Cooperare RM-UE;
• Comitetul de Cooperare RM-UE;
Alte întrebări interesante