Limba română, întrebare adresată de Sergiu369, 8 ani în urmă

Va rog scrie-ti semnificatia titlului in poezia ,,Interior" de Otilia Cazimir ,sa nu fje mai putin de 15 randuri va rooogggggggggg maine am testtttttt !!!!! sa fie cu consider ca,primul rand ,al doilea rand si concluzia ,la al doilea figuri de stil sau marci depjnde cu ce are sens titlul va rog,multumesc

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Charlie1
22
Titlul este un cuvant sau o sintagma ce denumeste un text si sintetizeaza mesajul artistic al acestuia.
Considera ca titlul operei literare ,,Interior’’ de Otilia Cazimir este perfect adaptat poeziei,creând un orizont de astepare pentru cititor.
In primul rand,titlul este sintetic,fiind format dintr-un substantiv comun si este denotativ,acesta reprezentsnd un element spatial.
In al doilea rand,observam in poezie prezenta eului liric,in ipostaza de indragostit,exprimandu-si sentimentele de melancolie prin intermediul tabloului de natura.
Eul liric se face remarcat prin marcile lexico-gramaticale si anume verbele si pronumele la persoana intai si a doua ,cateva exemple fiind ,,tu’’,,,pleci’’,,,mi-‘’.
In plus,voi mentiona ca exista doua planuri:cel interior:planul din casa,unde este cald si cel exterior:planul de afara unde este frig si unde ,,Toamna bate-n geam cu degete de ploaie’’
Figurile de stil au un rol foartea important :de a crea atmosfera dorita de autor.Observam personificarea,, Toamna bate-n geam cu degete de ploaie’’ care sugereaza faptul ca toamna vrea sa ii transmita eului liric ca iarna este foarte aproape,primul fulg deja a cazut si ca afara s-a extins frigul.
Remarcam si personificarea ,,se uita afara florile din glastre cu gatu-nyins spre soarele absent’’ care arata faptul ca florile isi doresc ca anotimul friguros ce urmeaza sa treaca pentru ca soarele sa le mangaie iar petalelele.
Imaginile artistice vizuale ,,Se-ntuneca’’ si ,,afara ninge cu petale’’ sunt in deplina concordanta cu titlul poeziei.
In concluzie,titlul poeziei ,,Interior’’ de Otilia Cazimir este perfect adaptat continutului,acesta anticipand tema poeziei.

Sergiu369: mersi mult
Sergiu369: vei primi coroana
Charlie1: Cu placere!
Alte întrebări interesante