Limba română, întrebare adresată de Antoniobarbo, 8 ani în urmă

Va rog scrieți caracterizarea lui Nica din opera epică pupăză din tei de ion creanga cat mai clar scris și corect dau 50 puncte de 20randuri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2
Nica din opera epica " Pupaza din Tei " era un baietel cu totul si cu totul neastamparat si , dupa parerea mea cam rau .
Era priceput la toate nebuniile si distractiile .
Aici ii dau dreptate lui Nica , cum sa- l scoale o pupaza in fiecare dimineata cu noaptea-n cap ?
Dar , gestul facut de el cu biata pupaza care isi facea si ea treaba a fost foarte urat din partea lui ...Pupaza , ca o pasare , care nu gandeste , nu a stiut ca Nica este atat de crud incat s-o dica in piata ...chiar si acum cand ma gandesc la gestul facut de Nica imi e mila de biata pupaza , nestiind in ce se baga .
Concluzia finala fizica a lui Nica era ca avea inaltime medie , purta camase albe , avea palaria lui maro , parul il avea blond si nu era singura la parinti .
Concluzia finala morala a lui Nica este ca e neastamparat , neascultator , rau , si cine stie , poate chiar l-a enervar pupaza aceea .
Răspuns de lukegaldau
3
Opera de maturitate al lui Ion creangă, Amintiri din copilărie, reprezintă întoarcerea scriitorului spre. O lume a fericirii depline, spre un ținut miraculos care s-a deprins și care stăruie în amintire. Nica este personajul principal, nucleul întregii opere care impresionează prin prospețime și spontaneitate.
Pentru Nica, satul devine un centru al universului înjură că nu ea se concentrează toate gândurile, deoarece acest sPațiu ospitalieri se individualizează prin limbaj și prin seriozitatea care învaluie existența. Autorul se identifică în amintire din copilărie cu personajul Nica, fiul lui ștefan și al Smarandei Creanga, D. E când “a făcut ochi” și. Până când ajunge la Iași, scos cu greu din lumea satului. Cea mai mare parte a copilăriei, Nica am petrecut-o în satul natal, cum Humulesti, sat cu o bogată tradiție și oameni statornici.
Ion creangă, cu inepuizabile ale sale surse narative, dezvăluie reacțiile interne ale lui Nica, devenit holtei, convins cu greu de necesitatea plecare. Refuzul despărțirii desenat izvorește dintr-un sentiment al apartenentei la acest univers paradisiac. In the whole they din păcate, mică nu poate să se despartă de atmosfera satului, jocul rămânând un mod de existența. Iubirea, sentiment dominant al holteiului Nica, constituie un alt motiv al împotrivirii. Satul face parte integrantă din ființa lui, el nu poate fi înlocuit. In Humulesti, copilăria este trăită la adevărata ei dimensiune: “ce gândeam și izbăveam”.
Sezatorile, clacile, horele, petrecerile din sat, la care Nica lua parte cu cea mai mare însuflețire, Cântecul lui Mihai aduc o unda nostalgică și amplifica starea sufletească a lui Nica. El încearcă să se împotrivească, să-și manifeste dezaprobarea față de ea pregătirile Smarandei. Văzând că nu se poate împotrivi părinților, Nica este cuprins de amărăciune și reliefează cu umor și spirit de observație viața călugărilor. Făcând haz de necaz, Nica dezvăluie contradicțiile sufletești, reacția sa față de hotărârile părinților constituind osursa Humorului.
Odată cu plecarea la școală, Nica pătrunde într-un spațiu străin, necunoscut, descoperind că ai lui Moș Luca “slabi și ogârjiti, nu zmei cum zicea mama”
“Tipul lui Creanga - spunea Călinescu -este al clasicului, care Pătruns de stabilitate a celor lumești, în ciuda aparență lor schimbătoare, nu se simte ispitit să reia experiențele de mii de ori consumate spre a ajunge la adevăruri vechi asupra omului”. Aceasta este un fel de caracterizare directa, făcută de alte personaje.
În realizarea portretul lui personajului Nica, epitetul lui creangă va fi totdeauna generală și valoarea lui nu trebuie căutată în vrăjii rea aspectelor strict individuale ale lucrărilor și ale oamenilor, cat în evocarea genelor de mișcare în care fraza musculoasă, bogată în verbe, operează adevărate minuni.
În această privință, se poate observa în “Amintiri...” sau un povești caracterizări din cele mai vii, fie ca evoca jocul copilului cu bățul, e ca învie și Cena de o mare intensitate dinamica a fugări Siri copilului de mătușa Marioara, pasajul în care…, Pe alocuri, a predicatului, nu stabilește cu nimic caracterizarea, portretul lui Nica.
Așadar, acest copil Baley, cu ochi albaștri, Așadar, acest copil Baley, cu ochi albaștri, foarte atașat de familie și de sat, de grupul social din care face parte, plin de umor și de idei trăsnite, constituie un adevăr de viață în plus, pe care se clădește, sub imperiul intense satirice, prin adăugiri la exagerări, operă de artă realistă, în care trăiește social și caracterologie, satul de munte moldovenesc de la jumătatea secolului al XIX-le-a, Dar și din veac.

lukegaldau: Cred ca am scris caracterizarea greșita
Alte întrebări interesante