Limba română, întrebare adresată de tantaru67, 8 ani în urmă

Va rog Subiectul B cu pastelul. Dau COROANA+50 puncte.

Anexe:

SharlieMood: Ok
tantaru67: nu gasesc nici eu
tantaru67: Da-mi Facebook-ul tau si iti trimit acolo poza
SharlieMood: Poți încerca pe email?
tantaru67: 2 sec
tantaru67: nu pot
tantaru67: da.mi fb tau
SharlieMood: Încearcă sa pui alta întrebare pe site cu poza și o sa fac acolo :))
tantaru67: a ok
tantaru67: Se vede in poza bine textul?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andradaa84
1
Pastelul este creația literara în versuri, în care este descris un tablou din natura, surprins într-un anumit anotimp sau moment al zilei, iar eul liric contemplator își exprima în mod direct sentimentele trăite în fata peisajului zugrăvit. Privilegiază descrierea, recurgând la numeroase imagini artistice, preponderent vizuale. Se structurează de obicei pe secvențe poetice care corespund unor tablouri cu anumite dominante cromatice. Cultiva muzicalitatea prin verificație, alterații și asonante.(definiția cu care începi)


În opinia mea opera literara .... de. ... Este un pastel respectând toate trăsăturile acestei specii.


În primul rand, poezia este structurata în (aici scri numărul strofele) catrene în care, prin descriere artistica, regăsibila în text prin grupuri nominale (adjectiv+substantiv) (aici dai exemple de acest fel de grupuri) se prezintă impresiile și trairile poetului în ipostaza eului liric contemplator al peisajului de natura. Eul liric își exprima emoțiile prin utilizarea procedeelor artistice, dintre care se remarca epitetele cromatice, aceastea fiind o caracteristica importanta a pastelului: (aici dai exemple de epitete cromatice). Acestea compun sugestive imagini artistice, predominante fiind cele vizuale:(exemple și aici de im. viz.)


În al doilea rand, discursul liric este marcat de o puternica subiectivitate, eul liric facandu-si simțită prezenta prin mărcile lexico-gramaticale ( aici dai exemple de mărci ale eului liric, adică pronume și verbe la persoana 1 și 2 depinde de care ai în text), monologul liric de tip confesiv, imbinandu-se armonios cu descrierea. Titlul se afla în concordanta cu mesajul poetic. Din punct de vedere morfologic este alcătuit din ... (aici spui din ce e alcătuită și ce indica cuvintele din care este format sau cuvântul).
Percepția subiectiva asupra naturii determina personificarea elementelor naturii ( si aici din nou dai exemple de personificari realizate pe natura) . Atmosfera de... (scri ce fel de atmosfera este)-cadru sugerat prin muzicalitatea versurilor, data de rima...( scri ce fel de rima ai acolo), completata de aliteratie si asonanta ( dai ex) măsura versurilor de ... silabe și ritmul ..., ce sporesc valoarea artistica a textului.

În concluzie, prin exprimarea directa a sentimentelor fata de impresionanta imagine a naturii, în care imaginile artistice și figurile de stil cu o mare putere sugestiva creează stări afective puternice, poezia ... de .... Este un pastel.



Sper ca te-am ajutat!

andradaa84: de pe fisa?)
tantaru67: da
tantaru67: fa poza mai bine
tantaru67: te rog
andradaa84: ok
andradaa84: iîncerc
andradaa84: Nu știu de ce, dar nu se vede clar când trimit, adică la poza când fac este claraa
tantaru67: offf, ok ms
andradaa84: Am scris fisa în comentariu
andradaa84: Sper sa înțelegi
Alte întrebări interesante