Va rog!! Text argumentativ:transformarile in societate se reflecta sau nu in infatisarea unui oras
Răspunsuri la întrebare
IPOTEZA:
Transformarile si introducerea unor detalii noi intr-o societate au capacitatea de a reda o noua estetica de ansamblu, fie in favoarea acestuia, îmbunătățindu-l, fie într-un mod negativ, agravant situația. In prezent, lumea este intr-o continua dezvoltare, elementele de actualitate fiind introduse in fiecare zi. Acest lucru Creează o diferența între state, neavând posibilitatea de a fi toate in același rând/ pe aceeași scara valorică, in același timp. Transformările se produc astfel lent, fiind vizibil cazul statelor cu lipsuri comparativ cu cele dezvoltate.
In OPINIA MEA, schimbările de la nivel cotidian cât și la nivel intern (politic, social, educațional) pot avea impact asupra aspectului cât și a demersului societății.
In PRIMUL RÂND, modificările in societate pot fi induse, datorită necesității acesteia. Anumite evenimente cu efecte negative, precum razboaiele, revoluțiile, etc, au determinat, in funcție de gravitatea acestora, apariția transformărilor. Au rezultat atât prin restaurarea construcțiilor distruse, cât și impunerea schimbării gândirii oamenilor intr-o unitate. De exemplu, la finalul Primului Război Mondial-Germania a fost nevoită sa-și asume completa responsabilitate pentru Declanșarea războiului și sa plătească mari compensații, urmând ca statul sa între intr-o criza. Poporul suferea lipsuri absolute, iar in perioada interbelica a avut loc o revoluție datorită dominării depresiei in societate, conform jurnalelor de război adunate in romanul lui R.V.Jones.
In al DOILEA RÂND, transformările unei societăți se pot remarca și prin introducerea unor elemente noi, al trecerilor de la un stil la altul-generarea tendinței de evoluție cu restul lumii. Deși modificările trec neobservabile in momentul când conviețuiești într-un astfel de mediu, creșterea in timp al aparițiilor pot provoca schimbări majore. In fragmentul "Jurnal" de Tudor Vianu, in urma despărțiri a 30-35 de ani de Viena, a observat aspecte noi ale orașului austriac. El mărturisește ca stilul arhitectural este schimbat, fiind înlocuit cu detalii specifice/preluate din Baroc, "uneori intamplini câte o încercare de zgârie-nori", iar reconstruirea orașului cauzate de război s-a realizat "nu cu preocuparea de a menține vechiul caracter al orașului...".
In CONCLUZIE...