Franceza, întrebare adresată de bombonicabombon1, 8 ani în urmă

Vă rog traduceți dau coroana.

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Danielle01
0
F-Esti bine, Astuce?Pari cam gânditor...
A-Sunt foarte bine, tata. Dar după ce mi-ai făcut acest abonament la Okapi și după ce l-am citit regulat, m-am gândit mult mai mult... Tine, uită-te la rubrica de astăzi Se spune totul, exista acolo scrisoarea unui băiat Matthieu, care are 11 ani și se plânge ca nu are prieteni. Asculta, o sa ți-o citesc.
Dupa terminarea clasei primare, eu nu mai am avut niciun prieten. Sunt în clasa a sasea și nimic. Mi-ar place asa de mult sa am un prieten sau o prietena. Cei din clasa mea ma găsesc fiind puțin cam arogant și am o mare ușurință în a vorbi cu adulții. Ce as putea sa fac pentru a avea prieteni? Ce spui tu, tata? Sa vedem ce i-a răspuns Okapi, răspuns care a cauzat confuzie.
A avea un prieten este la fel de important precum aerul pe care-l respiram. Eu înțeleg bine ceea ce simți, Matthieu. Dar tu trebuie sa reacționezi neapărat. Cum? În primul rand nu trebuie sa te mai consideri ca și un un caz izolat. Daca prietenia este prețioasă, este tocmai pentru ca este rara. Mai ales, nu putem sa alegem o dimineața frumoasa pentru a avea un prieten, un pic ca și cum am decide sa avem o pisica persană. Prietenia este o adevărată relație, care produce o mulțime de schimbări, dar care se construiește de-a lungul timpului. E posibil sa ne fie teama, sa simțim fiorii fricii.. Matthieu, tu trebuie sa înveți sa ai mai multa încredere în viața.
F-Bine? Tu, ce crezi,?
A-îmi pare rău că Matthieu nu are prieteni, pentru ca el suferă din aceasta cauza. Eu am, te am pe tine și pe Letourdi și pot încă sa îmi mai fac. Dar e adevărat ca mi-ar place sa am un prieten sau o prietena adevărat/a, nu doar colegi.
F-Un tata, o mama sau un frate sau o sora ar putea înlocui prietenii, asta este sigur. Și sunt foarte fericit ca ma consideri prietenul tău. Doar voi fi de asemenea la fel de fericit când vei veni sa îmi spui ca ai găsit unul sau una de vârstă ta. Și sunt sigur ca asta se va întâmpla curând.
Spune-mi papa, sa fii intello este rău? Ii reproșa lui Matthieu, dar și eu îmi reproșez mie uneori....
Alte întrebări interesante