Engleza, întrebare adresată de georgeanamoloce, 9 ani în urmă

Va rog traduceți lecția! Dau coroana! Mulțumesc!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de aliaaa
0
1. Ibn Batuta s-a născut în Maroc în 1304. Când era copil studia foarte mult. El a învățat foarte multe despre limba arabă.
2. Când avea douăzeci de ani, s-a decis să meargă într-un pelerinaj la Mecca. La început i-a fost foarte dor de casă,dar nu s-a dus acasă. După pelerinaj s-a dus în Iran și Turcia.
3. Din Turcia, el a călătorit spre nord prin păduri înzăpezite către Rusia. În timpul în care călătorea, a văzut o mulțime de locuri minunate. A întâlnit oameni foarte interesanți și a auzit povești captivante. El a scris despre toate aceste lucruri. După aceea, a traversat munții Himalaya. S-a dus în India si a locuit acolo timp de 8 ani. A călătorit in jurul acelei tări. 
4. După aceea, el s-a decis să navigheze spre est - spre China. A aranjat o flotă de bărci, dar a fost o furtună teribilă iar toate bărcile s-au scufundat. Ibn Batuta a pierdut tot ce avea, în afară de covorașul de rugăciune și zece bănuți de aur. A rearanjat flota iar în 1344 a ajuns în China. După aceea s-a întors în Maroc. El nu a stat prea mult acasă. A aranjat un alt voiaj. Prima dată a călătorit către Spania și după aceea în sud. A traversat deșertul Sahara  și a ajuns în Timbuktu în Mali.A murit în 1368.
5. Ibn Batuta a fost unul dintre cei mai buni călători arabi și el a mai și scris  cărți despre expedițiile sale din jurul lumii. Aceste cărți sunt foarte importante deoarece ne spun foarte multe despre viața din acea vreme. 

sper să fie totul bine, sunt 90% sigură că e corect. îmi aștept coroana la cât m-am chinuit să traduc :)))))


georgeanamoloce: Merci!
Alte întrebări interesante