Engleza, întrebare adresată de ANELAVINIA, 8 ani în urmă

va rog traduceti-mi Textul Robin Hood and the black cloak

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bghliov
5
Nu poate fi nici o îndoială
 
Sherlock Holmes sau Indiana Jones. Sunt personaje cu adevărat inventate. Dar Robin Hood: fapt sau ficțiune? Această întrebare are multe răspunsuri.
    
Depinde puțin de ceea ce spui prin "o persoană adevărată". Dacă vrem să spunem: "A fost un om numit Robin Hood, care a făcut toate lucrurile despre care putem citi?", Atunci răspunsul este nu. Dar dacă vrem să spunem: "A existat un om care a trăit în Evul Mediu și este amintit în legendele lui Robin Hood", atunci răspunsul este da.
    
Legenda lui Robin Hood este foarte veche; și se bazează cu siguranță pe realitate.
    
Potrivit unei povestiri, Robin a fost într-adevăr un nobil anglo-saxon, probabil numit Robin de Huntingdon sau Robin Fitz-Ooth, și a fost un rebel împotriva conducătorilor Normanilor din Anglia.
    
După ce William Cuceritorul a cucerit Anglia în 1066, Anglia a fost condusă de regii normani și de baronii norman. Majoritatea oamenilor obișnuiți anglo-saxoni au acceptat noii lor stăpâni; dar unii nu au făcut-o. Au devenit prostii, dușmanii baronilor normani și cei care au lucrat pentru ei.
    
În limbajul modern, am putea numi acest Robin "luptător de rezistență" - deși unii ar putea să-i numească un "terorist". Legenda ne spune că a luat bani de la cei bogați și ia dat pe cei săraci. De fapt, probabil că a luat bani de la normanii (care erau relativ bogați) și ia dat-o săracii anglo-saxoni. De aceea, el a devenit în curând un erou legendar printre anglo sași.
    
Alte povestiri susțin că Robin nu era un nobil anglo-saxon, ci un fugar comun; ei spun că numele său real era "Robert Hod" și că el a luptat doar împotriva dușmanilor săi, în special a șerifului din Nottingham, nu împotriva normanilor.
    
Multe povestiri vechi au spus că Robin a trăit în Yorkshire. Cu toate acestea, povești mai târzii îl trăiau în pădurea Sherwood, lângă Nottingham; și astăzi, numele lui Robin este cu siguranță atașat la orașul Nottingham și la pădurea Sherwood.
    
În cele din urmă, cum rămâne cu "oamenii vesel" pe care îi întâlnim în poveștile și filmele de astăzi? Friar Tuck, Little John și ceilalți? Și cum rămâne cu frumoasa "Maid Marion"?
    
Se pare că aceste personaje secundare nu au o bază istorică.
    
Cu toate acestea, cel puțin o persoană adevărată a fost inspirația pentru povestirile lui Robin Hood; și acea persoană trebuie să aibă prieteni. Poate că era un mare om numit Ioan și un călugăr de grăsime. Poate că era chiar o frumoasă tânără pe nume Marion. Să ne imaginăm că acești oameni au existat într-adevăr - pentru că, într-adevăr, probabil că au făcut-o, undeva, la un moment dat.

    
În Nottingham, Robin este acum un personaj foarte popular. Vizitatorii orașului pot afla totul despre el la expoziția "Tales of Robin Hood", unde Robin și aventurile sale sunt aduse la viață; și în pădurea Sherwood, "stejarul major", un copac masiv vechi, se spune a fi arborele lui Robin Hood.
    
Poate că Robin nu a trăit deloc în trecut; dar prea rău! Spiritul lui este cu siguranță viu astăzi.

Alte întrebări interesante