Limba română, întrebare adresată de MarrianaT, 8 ani în urmă

Vă rog,un eseu:''De ce sunt importante cărțile?'' Urgent !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Nicolle2000
3
Cărțile,asa cum le stim noi, sunt comoara de aur a Taramului Cărților.
Ele ne redau creativitatea si exprimarea pe care o vom dobândi in mai multi ani de studiu , doar pe o pagina. Ea este o comoara scrisa, o bijuterie ce provoacă dependența,dar una de folos.
Cartea cuprinde informatii foarte folositoare noua, declansandu-ne starea de bine si increderea in sine, totul prin citit.
Coperta nu conteaza, conteaza doar ce este in interiorul ei, deoarece fiecare carte are foarte multe taine ce urmeaza a fi descoperite de tinerii cititori, dar nu numai.
Răspuns de IonelaMureșan
2
Dupa parerea mea, cartile sunt foarte importante in viata fiecarui om, dar mai ales in viata adolescentilor si a viitorilor generatii, pentru ca e singura sursa care se inspira, ne educa si ne civilizeaza, pe langa cei sape ani primiti de acasa. Noi trebuie sa apreciem acest lucru, pentru ca sunt oarecum pe cale de disparitie, doarece noi acum avem aceasta posibilitate, insa batranii, bunicii, stra-bunicii nu au avut aceleasi surse de inspiratie si de educare ca si noi.
In primul rand, ar trebui mult mai mult sa studiem si sa consultam cartile. Majoritatea timpului liber ar trebui alocat lecturii, bibliotecilor, pentru a ne putea deschide aria invataturii, a lecturii, pentru a ne dezvolta vocabularul si a ne putea descurca mult mai bine in socializarea si in dialogul cu o alta persoana, deoarece din carti, indiferent de ce natura sunt ele, intodeauna ai ceva de invatat, iar acest lucru trebuie apreciat la adevarata sa valoare.
In al doilea rand, adolescentii, generatia de acum, dar si generatiile viitoare nu mai stiu ce inseamn acest lucru, nu mai stiu ce inseamna biblioteca, nu mai stiu ce inseamna lectura si asa mai departe. Majoritatea dintre elevii de acum nici nu au habar unde se gaseste sau macar cum arata biblioteca din orasul sau, iar acest lucru este ingrijorator. Acum este la moda biblioteca online, documentarea si informarea de pe internet, iar cartile am inceput sa le dam la o parte pentru a le sterge mama de praf. 
In concluzie, cartile sunt foarte importante pentru ca ele oarecum ne ajuta sa ne cladim drumul succesului, ne ajuta sa devenim niste oameni mai civilizati, mult mai documentati, cu o cultura generala foarte imbogatita, iar lucrurile acestea nu le putem dobandi decat lecturand, caci de pe internet si platformele online nu ne vom imbunatiti deloc cunostiintele.
Alte întrebări interesante