va rog un proiect apele romane clasa 4
Răspunsuri la întrebare
Explicație:
Administraţia Naţională „Apele Române” implementează proiectul „Planul pentru Prevenirea, Protecţia şi Diminuarea Efectelor Inundaţiilor toate bazinele hidrografice”, respectiv realizarea hărților de hazard la inundații.
Proiectul beneficiaza de finantare de la Uniunea Europeana, prin POS Mediu, în cadrul AXEI PRIORITARE 5 – “Implementarea structurii adecvate de prevenire a riscurilor naturale în zonele cele mai expuse la risc”, Domeniul major de intervenţie 1 – “Protecţia împotriva inundaţiilor”.
Proiectul presupune: realizarea hărţilor de hazard la inundaţii si tronsoane ale afluentilor sai principali, identificarea unor scenarii de amenajare în punctele critice din zonele acoperite de proiect, identificarea măsurilor structurale si nestructurale pentru un management pro-activ al riscului la inundaţii, precum şi efectuarea unei analize socio-economice a măsurilor identificate, stabilirea criteriilor de prioritizare şi ierarhizarea măsurilor necesare.
Obiectivul general al proiectului:
Prin implementarea proiectului, se urmăreşte reducerea riscului de producere a dezastrelor naturale cu efect asupra populaţiei în toate bazinele hidrografice, prin implementarea măsurilor preventive în cele mai vulnerabile zone, până în 2015, pentru protecţia împotriva inundaţiilor.
Obiectivele specifice ale proiectului:
· Elaborarea hărţilor de hazard natural la inundaţii, cu limitele zonelor inundabile;
· Elaborarea planului de măsuri, pornind de la evaluarea efectelor obţinute prin diverse scenarii de intervenţie/amenajare şi identificarea măsurilor prioritare;
· Elaborarea planului de prevenire, protecţie şi diminuare a efectelor inundaţiilor în bazinul hidrografic Siret;
· Stabilirea programului pentru informarea şi participarea publicului în procesul luării de decizii.
Principalele componente ale proiectului:
· Componenta 1: Realizarea hărţilor de hazard natural la inundaţii, cu limitele zonelor inundabile. Harta de hazard la inundatii reprezintă un suport cartografic complex pe care sunt figurate curbele de inundabilitate corespunzătoare debitelor cu diverse probabilităti de depăsire (10%, 5%, 1%, 0,1%) si care serveste ca suport pentru întreaga activitate de gestionare a riscului la inundatii.
· Componenta 2: Elaborarea Planului pentru prevenirea, protecţia şi diminuarea efectelor inundaţiilor în bazinul hidrografic Siret;
· Componenta 3: Management de proiect U.I.P.
· Componenta 4: Evaluarea strategică de mediu (S.E.A.).
Rolul proiectului in atingerea obiectivelor POS Mediu
Obiectivul global al POS Mediu: Îmbunătăţire a standardelor de viaţă ale populaţiei şi a standardelor de mediu, vizând în principal respectarea aquis-ului comunitar de mediu.
Obiectivul specific al Axei prioritare 5 - Domeniul major de intervenţie 1 - Protecţia împotriva inundaţiilor: Reducerea riscului de producere a dezastrelor naturale cu efect asupra populaţiei, prin implementarea măsurilor preventive în cele mai vulnerabile zone, până în 2015.
Proiectul răspunde la :
1. Protejarea calităţii mediului prin cunoaşterea zonelor supuse riscului la inundaţii la diverse probabilităţi de producere a viiturilor, ca bază pentru realizarea de planuri şi măsuri privind managementul riscului la inundaţii;
2. Creşterea siguranţei în zonele locuite, prin cunoaşterea zonelor inundabile şi planificarea realizării de construcţii şi a amenajării corespunzătoare a teritoriului în zonele supuse riscului la inundaţii;
3. Reducerea pagubelor produse de inundaţii, prin luarea măsurilor de protecţie ce se impun, în urma delimitării cât mai exacte a zonelor celor mai expuse la risc.
şi creează premizele pentru promovarea investiţiilor pentru lucrări de apărare în zonele puternic afectate de inundaţiile din 2008 şi 2010.
Nu prea cred ca este de clasa a patra dar spre sa te ajute