Istorie, întrebare adresată de relu76relu2007, 8 ani în urmă

Va rog un rezumat cu un zeu ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de olteanularisa
8

Explicație:

Zeus este „Tatăl zeilor și al oamenilor” și conducătorul zeilor de pe Muntele Olimp. El este zeul cerului și fulgerelor în mitologia greacă. Omologul său roman este Jupiter, omologul hindus este Indra și omologul etrusc este Tinia.

Zeus este copilul lui Cronos și Rhea, și cel mai mic dintre frații lui. În cele mai multe tradiții el este căsătorit cu Hera, deși, la oracolul Dodona, consoarta lui este Dione .

În conformitate cu Iliada, el este tatăl Afroditei de Dione. El este cunoscut pentru escapadele sale extraconjugale de pe urma cărora au rezultat urmași evlavioși și eroi, inclusiv Atena, Apollo și Artemis, Hermes, Persefona , Dionysos, Perseu, Hercule, Elena din Troia, Minos, Muzele, Ares, Hebe și Hefaistos.

Simbolurile sale sunt fulgerul, vulturul, taurul și stejarul. În plus, față de moștenirea indo-europeană, are anumite trăsături iconografice din culturile Orientului Mijlociu, cum ar fi sceptrul. Zeus este frecvent descris de artiștii greci astfel: în picioare, cu pași mari înainte, cu un fulger nivelat în mâna dreaptă ridicată, sau așezat pe un tron în măreție.


olteanularisa: imi poti da te rog coroana
Alte întrebări interesante