Limba română, întrebare adresată de pascamaia13, 8 ani în urmă

vă rog un rezumat de 10 rânduri: UN BĂIAT NUMIT CRĂCIUN .Vă dau coroană!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de TinnyRocoJr
34

Cerința:

Rezumat Un băiat numi Craciun.

◇Salutare◇

Răspuns:

Cartea scrisă de Matt Haig este despre un băiețel de 11 ani, Nikolas, care locuiește cu tatăl său într-o căsuță sărăcăcioasă din Finlanda, ducând o viață la fel de modestă. Este o poveste despre lucruri imposibile dar care se dovedesc posibile.

Mama lui Nikolas se află printre îngeri iar amintirile cu aceasta sunt singurele care îi dau speranță că în viață mai poate exista bunătate în sufletele oamenilor. Pentru că nu dorește ca mama să fie tristă acolo sus printre norișori și să fie mândră de el, încetează să o mai plângă dar își aduce aminte de ea ori de câte ori se joacă cu unica lui jucărie, făcută de mama dintr-o legumă.

Tatăl său este tăietor de lemne și și-ar dori din tot sufletul să îi ofere băiatului său o viață mai bună, mai prosperă, iar în momentul în care primește o ofertă de a face rost de bani, nu o refuză, deși asta înseamnă că îl va lăsa pe Nikolas în grija mătușii sale, o femeie rea la suflet.

Lunile trec iar tatăl nu mai apare. Astfel, îndemnat de dorul de tată și grijile pentru acesta, va pleca pe urmele sale în speranța că îl va găsi.

Călătoria va fi plină de piedici din cauza foametei și a gerului, însă bunătatea și căldura din suflet de care este capabil, îl vor împieteni cu un ren care îl va ajuta să ajungă la destinație: Orașul elfilor.

Dar oare acolo va găsi ceea ce caută? Cât de dureros este pentru Nickolas să își dea seama că banii sau speranța de a se îmbogăți schimbă oamenii apropiați? Și ce este dispus Nikolas să facă pentru a îndrepta lucurile față de elfii, care cândva erau cele mai fericite ființe, pline de bucurie și darnice cu oamenii.

Explicație:

!

Sper ca e ok! Bafta


pascamaia13: ms mult
TinnyRocoJr: Cu placere+
TinnyRocoJr: Coronita?
pascamaia13: ți-am dat
pascamaia13: Dar poti cumva să o scurtezi?
pascamaia13: Ca 15 maxim rânduri trebuie să scriu
pascamaia13: rânduri
Alte întrebări interesante