Limba română, întrebare adresată de princessgrigore, 8 ani în urmă

vă rog un scurt rezumat al cărții Pisicile războinice vă,rog dau COROANA !!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de overgame308
1

A fost odată un lider. Numele ei era Stea Albastră. A fost un lider...extraordinar! Conducea Clanul Tunetului, un grup de războinici dintr-o pădure.

Roşcovanul locuia în apropierea acelei păduri. S-a întâlnit cu Labă Cenuşie, un ucenic al Clanului Tunetului, care i-a povestit despre toate minunile şi toate calitățile vieții de pisică războinică. După aceea, Roşcovanul a vorbit cu prietenul său, Pată şi s-a gândit să se alăture Clanului Tunetului. Pentru asta, s-a luptat cu Coadă Lungă şi a învins. Noul nume al lui era Labă de Foc. Motanul s-a împrietenit cu Labă Cenuşie şi Labă Neagră, ucenicii lui Inimă de Leu şi lui Gheară de Tigru, dar şi doi mici rivali, Labă Nisipie - ucenica lui Vifor Alb şi Labă Pământie - fostul ucenic al lui Coadă Roşie. Labă de Foc a fost ucenicul lui Stea Albastră. La începuturi, Coadă Roşie, secundul Clanului Tunetului a fost ucis. Gheară de Tigru susținea că vinovatul pentru moartea lui Coadă Roşie era Inimă de Stejar, secundul Clanului Râului, care a fost ucis de Gheară de Tigru, drept revanşă. Când Inimă de Leu a fost ales noul secund, mustățile lui Gheară de Tigru zvâcniră. Labă Neagră, martor al morții lui Coadă Roşie, spuse altceva. Aşa zis, Coadă Roşie l-a omorât pe Inimă de Stejar, iar Gheară de Tigru pe Coadă Roşie. Apoi Labă Neagră s-a corectat, spunând că Inimă de Stejar a fost strivit de un bolovan, iar Gheară de Tigru l-a ucis pe Coadă Roşie - ceea ce era adevărat. Gheară de Tigru a vrut să-l omoare pe Labă Neagră pentru că ucenicul ştia adevărul, dar acesta s-a retras la ferma lui Arpacaş. Labă de Foc a încercat să-i comunice acest lucru lui Stea Albastră, dar ea nu a crezut. Era ocupată, deoarece Clanul Umbrelor plănuise un atac. Apoi Stea Albastră a plecat la Piatra Lunii pentru a comunica cu Clanul Stelelor. A pierdut o viață, a spus Clanului că a cincea, dar defapt a pierdut-o pe a treia. Doar lui Labă de Foc i s-a comunicat adevărul, pisica-vraci simțindu-l. Într-o zi, când Labă de Foc a ieşit la antrenament, a dat peste Colț Galben, fostă pisică-vrăci a Clanului Umbrelor. A fost îngrijită de Clanul Tunetului, în special de Labă de Foc. Ucenicul învățase de la Frunză Ruginie, pisica-vraci a Clanului Tunetului cum o poate îngriji pe Colț Galben. Cei doi s-au împrietenit şi s-au plăcut foarte mult. Într-o zi, Inimă de Leu a fost găsit mort iar noul secund a fost Gheară de Tigru, acum învingător. La adunările clanurilor, Stea Căzătoare, liderul Clanului Umbrelor a exagerat cu lucruri false despre Colț Galben. Bătrâna pisică a rămas alături de Clanul Tunetului, deşi ceilalți aveau frică.

Într-o zi, Frunză Ruginie a fost găsită ucisă. Atât Colț Galben, cât şi puii reginelor au dispărut. Se creadea că Colț Galben a furat puii. Labă de Foc şi Labă Cenuşie au plecat pe teritoriul Clanului Umbrelor, unde s-au întâlnit cu Colț Galben. Aceasta nu a furat puii, ci plecase în căutarea lor. S-a aflat că Față Zgâriată o omorâse pe Frunză Ruginie cu sânge rece, iar Față Zgâriată a fost omorât de Labă de Foc, drept revanşă.

După confruntarea cu Clanul Umbrelor, Labă de Foc şi Labă Cenuşie au fost numiți războinici, noile lor nume fiind Inimă de Foc şi Dungă Cenuşie iar Colț Galben a fost numită noua pisică-vraci.

Alte întrebări interesante