Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

VA ROG URENT DAU CORONAA urgentt​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de LimbaSiLiteratura23
1

Răspuns:

a) Albinele muctitoare cutreera imprejurarile, muncesc, se hranesc cu polen, ajuta la inflorirea florii, produc miere si cerii.

b) Mama albina controleaza stupul, produce noi generatii,

c) Trăntorii, ceva mai mari decăt albinele lucrătoare, au rolul de a-i furniza mătcii lichid seminal

Explicație:

Răspuns de anymarya28
1

Explicație:

●Munca albinelor lucrătoare constă în curăţenia stupului, creşterea larvelor şi adunarea de hrană. O vreme după ieşirea din pupă, albinele au în sarcină curăţenia stupuli, după care încep să se ocupe de larve, iar apoi de clădirea fagurilor. Apoi, după ce o vreme se ocupă de măcinarea polenului şi transferul mierii, pornesc afară la procurarea hranei. Cauza succesiunii de ocupaţii ale albinei este însăşi structura stupului: Albinele sunt adunate cu matca în mijloc, astfel că larvele scot aripi în mijlocul stupului şi sunt împinse înspre afară pe măsură ce se nasc noi albine. Aşa se face că işi schimbă şi ocupaţia de la munca de interior la cea de afară.

●Munca mătcii e să facă ouă. La o săptămănă de la naştere, matca iese la împreunare, iar după întoarcerea în stup ea va depune în continuu căte 1500-2000 de ouă pe yi. Poate din cauza sarcinii sale deosebite, matca trăieşte cam patru ani, ceea ce înseamnă de patruzeci de ori căt o albină lucrătoare, a cărei longevitate este de aproximativ o lună. Si în greutate matca este de două-trei ori căt o albină lucrătoare.

●Trăntorii, ceva mai mari decăt albinele lucrătoare, au rolul de a-i furniza mătcii lichid seminal. Cu excepţia ieşirilor pentru a se împreuna cu matca, trăntorii nu ies la adunat hrană, ci doar se preumblă prin stup. Toamna, cănd cantitatea de polen si miere recoltate scad, albinele nu le mai dau de măncare şi în cele din urmă îi alungă din stup.

Alte întrebări interesante