Matematică, întrebare adresată de alexcastioaba, 8 ani în urmă

Vă rog Urgeeeeeeeeeeeeent!!!!!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de TheNexusZ
1

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

Raspuns corect: b)\sqrt{3}x=y

6x=2\sqrt{3}y  impartim toata ecuatia cu 2

3x=\sqrt{3}y  impartim toata ecuatia cu \sqrt{3}

\frac{3x}{\sqrt{3}}=y  Rationalizam fractia (prin amplificarea fractiei cu \sqrt{3})

\frac{3\sqrt{3}x}{3}=y  Simplificam 3 cu 3 si ne ramane rezultatul:

\sqrt{3}x=y


alexcastioaba: mssss
Alte întrebări interesante